Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe kun je kruiden bewaren?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe kun je kruiden bewaren?
3 Answers
JaysonJayson answered 2 jaar ago
Er zijn vele manieren om kruiden te conserveren. Drogen in de zon of in de schaduw, invriezen, een tinctuur of azijn maken zijn allemaal populaire methoden. Kruiden kunnen ook vers worden ingevroren door ze te mengen met een beetje olie en ze vervolgens in een luchtdicht bakje af te sluiten. Een andere methode is de gehakte kruiden te mengen met water, het mengsel aan de kook te brengen, het vervolgens in ijsblokjesbakjes te gieten en in te vriezen. Doe de blokjes, eenmaal bevroren, in een plastic zak om ze lang te bewaren. U kunt ook kruidenboter maken door verzachte boter te mengen met fijngehakte verse kruiden tot een goed mengsel.
HannaHanna answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om kruiden te bewaren. Eén manier is om de bladeren te drogen en ze in een luchtdichte verpakking te bewaren. Een andere manier is om de bladeren in te vriezen. U kunt ook een kruidentinctuur of -extract maken.
RachelRachel answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om kruiden te conserveren. Invriezen is de meest gebruikelijke manier, maar u kunt ze ook drogen of er een pasta van maken. Invriezen: De beste manier om kruiden in te vriezen is ze te wassen en in kleine stukjes te hakken. Doe ze vervolgens in een ijsblokjesbakje en bedek ze met water. Na het invriezen haalt u de blokjes eruit en bewaart u ze in een diepvrieszakje. Zo blijven ze ongeveer zes maanden vers Drogen: Je kunt kruiden drogen door ze ongeveer twee weken ondersteboven op te hangen op een donkere, goed geventileerde plaats.