Bekijk vragenCategory: Groentenhoe kun je knoflook planten?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
hoe kun je knoflook planten?
6 Answers
JackJack answered 1 jaar ago
Om knoflook te planten maakt u eerst de grond los met een schop en spreidt u vervolgens de knoflookteentjes uit over het grondoppervlak. Zet ze ongeveer 4 centimeter uit elkaar en bedek ze dan met een centimeter of twee aarde. Zorg ervoor dat de tenen naar boven gericht zijn, zodat ze goed groeien. Geef na het planten goed water en houd het gebied vochtig tot de planten beginnen te groeien.
AbbyAbby answered 1 jaar ago
Knoflook is een zeer gemakkelijke plant om te kweken, en kan zowel in het najaar als in het voorjaar worden geplant. Voor het beste resultaat koopt u knoflookbollen bij een gerenommeerde bron en breekt u ze in afzonderlijke teentjes. Plant elk teentje ongeveer 2 centimeter diep in goed gedraineerde grond. Zet de teentjes 6 tot 8 centimeter uit elkaar en geef ruim water. Naarmate de planten groeien, goed water geven, maar niet te veel. In de nazomer, als de bladeren zijn afgestorven, oogst u de knoflook door hem met een tuinvork los te maken van de grond en overtollige grond af te borstelen. Laat de knoflookbollen een paar dagen drogen voordat u ze op een koele, donkere plaats bewaart.
EliasElias answered 1 jaar ago
Knoflook kan het beste in de herfst worden geplant, wanneer de grond koel is. Haal de teentjes knoflook uit elkaar en plant ze met de punt naar boven, op een afstand van ongeveer 5 cm van elkaar. Bedek ze met twee tot drie centimeter grond en geef goed water. Het duurt een paar weken voor ze beginnen te groeien, maar als ze dat eenmaal doen, kunt u de planten uitdunnen zodat elke plant ongeveer zes centimeter ruimte heeft om te groeien. Oogst in de late zomer of vroege herfst.
FloortjeFloortje answered 1 jaar ago
Knoflook is een geweldige groente om in uw tuin te planten omdat het gemakkelijk te kweken is en ongedierte afweert. Hier zijn enkele stappen om knoflook te planten: 1) Koop knoflookbollen bij een plaatselijke winkel of online. Zorg ervoor dat de bollen stevig zijn en een gezonde huid hebben. Vermijd bollen met zachte plekken of tekenen van rot. 2) Koel de knoflookbollen een paar weken in de koelkast voordat u ze plant. Hierdoor zullen ze beter ontkiemen wanneer je ze in de grond plant. 3) Kies een plek in uw tuin met volle zon en graaf een gat dat ongeveer twee keer zo diep is als de bol lang is.
ChristinaChristina answered 1 jaar ago
Knoflook is een geweldig gewas om in je tuin te kweken omdat het gemakkelijk te verzorgen is, bestand is tegen ongedierte en over een lange periode geoogst kan worden. Hier is een basisgids voor het planten van knoflook: 1. Kies de juiste soort knoflook. Niet alle soorten knoflook zijn geschikt voor de tuin. Zorg ervoor dat u een hardnekkig of zachtnekkig ras kiest dat specifiek het label "knoflook" draagt 2. Wijzig de grond. Knoflook heeft goed gedraineerde grond nodig met veel organisch materiaal. Wijzig de grond voor het planten met compost of oude mest. 3 Plant de tenen in de herfst.
KeesKees answered 1 jaar ago
Plant knoflook door de kop van de knoflookbol in afzonderlijke teentjes te breken. Plant de teentjes met de punt naar boven en bedek ze met aarde. Goed water geven en vochtig houden tot de ontkieming, die binnen 10 tot 14 dagen moet plaatsvinden. Eenmaal ontkiemd, regelmatig water blijven geven, maar de grond tussen de waterbeurten door iets laten opdrogen. Knoflook is klaar voor de oogst wanneer de bladeren zijn afgestorven en bruin zijn geworden.