Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe kun je gember thee maken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe kun je gember thee maken?
4 Answers
JuliaJulia answered 2 jaar ago
Om gemberthee te maken, raspt u eerst een klein stukje verse gember met behulp van een zester of de fijne kant van een rasp. Verwarm vervolgens water tot het kookpunt en giet het over de gember in een theekopje.
MirteMirte answered 2 jaar ago
Om gemberthee te maken, heb je wat verse gemberwortel en heet water nodig. Schil de gember en hak hem in kleine stukjes. Kook water op het fornuis en giet het over de gehakte gember. Laat het ongeveer 10 minuten trekken, zeef dan de gemberstukjes eruit en drink op! U kunt ook honing of citroen naar smaak toevoegen.
AaronAaron answered 2 jaar ago
Om gemberthee te maken, heb je nodig: - Een stukje verse gemberwortel - Kokend water - Honing (optioneel) 1. Snijd de gember met een scherp mes in dunne plakjes. Als u een zeer jonge gemberwortel gebruikt, kunt u deze stap overslaan. 2. Doe de plakjes gember in een theepot of theekopje. 3. Kook water en giet het over de gemberplakjes. 4. Laat ongeveer 10 minuten trekken 5. Indien gewenst zoeten met honing.
KateKate answered 2 jaar ago
Om gemberthee te maken, heb je nodig: 1 kop water 1-2 theelepels geraspte gember Honing, optioneel (voor de zoetheid) Breng het water aan de kook en laat het vervolgens zachtjes koken. Voeg de gember toe en laat het geheel 3-5 minuten trekken. Zeef en geniet warm of koud met honing, indien gewenst.