Bekijk vragenCategory: ApparatuurHoe kun je een frituurpan ontvetten?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe kun je een frituurpan ontvetten?
4 Answers
CharlieCharlie answered 2 jaar ago
De beste manier om een friteuse te ontvetten is hem te vullen met heet water en een kopje zuiveringszout toe te voegen. Laat het een uur weken en schrob dan de vettige aanslag weg met een harde borstel. Goed naspoelen en uw friteuse is schoon en ontvet.
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Hier zijn enkele methoden die u kunt gebruiken om een friteuse te ontvetten:  
  1. Gebruik kokend water. Kook een pan met water en giet dit in de friteuse. Laat het een paar minuten staan, giet het water dan af en schrob de friteuse met een harde borstel.
2. Gebruik azijn en zuiveringszout. Meng gelijke delen azijn en zuiveringszout en giet het mengsel in de frituurpan. Laat het een paar uur staan en schrob de frituurpan dan met een harde borstel.                      %00????? activa - type hier uw antwoord...)3. Gebruik afwasmiddel en heet water. Vul de friteuse met heet water en voeg een paar scheutjes afwasmiddel toe.
HannaHanna answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren waarop u een friteuse kunt ontvetten. Eén manier is het gebruik van een in de handel verkrijgbaar ontvettingsmiddel voor frituurpannen. Deze producten zijn ontworpen om snel en gemakkelijk vetafzetting uit frituurpannen te verwijderen. Een andere manier is het gebruik van een zelfgemaakte ontvetteroplossing. Deze kunt u maken door gelijke delen water en azijn door elkaar te mengen. Een andere optie is om gelijke delen water en zuiveringszout door elkaar te mengen. Welke oplossing u ook kiest, een paar uur onderdompelen van de vettige Fryer in deze oplossing zou voldoende moeten zijn om de vetophoping af te breken en te verwijderen.
FreekFreek answered 2 jaar ago
  1. Ontvet de frituurpan met een commerciële ontvetter.
  2. 2. Kook water in de friteuse en giet het er vervolgens uit.
  3. 3. Doordrenk een doek met azijn en veeg de binnenkant van de friteuse schoon.
  4. 4. Strooi zuiveringszout over de bodem van de friteuse en schrob met een borstel om eventueel achtergebleven vet en vuil te verwijderen.
  5. 5. Spoel goed na met heet water en droog volledig af voordat u de friteuse weer gebruikt.