Bekijk vragenCategory: ApparatuurHoe kun je een ei koken in de magnetron?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe kun je een ei koken in de magnetron?
10 Answers
LoekLoek answered 2 jaar ago
Leg een ei in een magnetron-veilige bak.   Giet 1/4 kopje water in het bakje.   Magnetron op hoog gedurende 1 minuut en 30 seconden.   Het ei zal door en door gaar zijn en de dooier zal gestold zijn.
IsabelIsabel answered 2 jaar ago
De eerste stap is het vinden van een magnetron-veilige kom of container die groot genoeg is om het ei in te doen. Scheur het ei in de kom en vul deze met koud water tot het ei helemaal bedekt is.   Zet het bakje in de magnetron en laat het twee minuten op hoog vuur koken. Verwijder voorzichtig het hete water (het kan helpen om een keukenhanddoek of ovenwant te gebruiken) en droog de buitenkant van het ei af.   Prik voorzichtig met een vork in de onderkant van het ei, houd het vervolgens boven een bord en blaas zachtjes op één kant. Het doel is om een opening te maken die groot genoeg is om lucht door te laten, maar niet zo groot dat het eigeel eruit komt.
LeoLeo answered 2 jaar ago
U kunt een ei op verschillende manieren in de magnetron koken. Een populaire methode is om met een scherp mes of een vork een gaatje in de schaal van het ei te prikken en het ei vervolgens 30-45 seconden op middelhoog vermogen in de magnetron te doen. Een andere methode is om het ei in een kom met water te leggen en het gedurende 2-3 minuten op hoog vermogen in de magnetron te doen. Welke methode u ook gebruikt, houd het ei tijdens het koken goed in de gaten, want het kan snel te gaar worden en moeilijk te eten.
AliceAlice answered 2 jaar ago
Je kunt een ei koken in de magnetron door deze eenvoudige stappen te volgen: 1. Prik het ei helemaal in met een vork, zodat de stoom kan ontsnappen tijdens het koken. 2. Doe het ei in een kom of beker die geschikt is voor de magnetron en voeg genoeg water toe om het ei volledig te bedekken. 3. Zet het ei 30 seconden in de magnetron op hoog. Afhankelijk van uw magnetron kan het nodig zijn het ei langer of korter te koken. Let goed op dat u het ei niet te gaar maakt. 4. Haal het gekookte ei voorzichtig met een lepel uit de kom of het kopje en pas op dat je je niet brandt aan eventuele hete waterdruppels. Laat het ei iets afkoelen voordat je het opeet.
AliceAlice answered 2 jaar ago
U kunt een ei in de magnetron koken door een speciale houder te gebruiken die stoom laat ontsnappen en voorkomt dat het ei ontploft. U kunt eieren ook in de magnetron koken zonder een speciale houder door met een tandenstoker in de dooier te prikken voordat u ze kookt. De kooktijd is afhankelijk van de sterkte van uw magnetron, dus begin met minder tijd dan u denkt nodig te hebben en voeg naar behoefte meer tijd toe.
LoekLoek answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om een ei in de magnetron te koken. Eén manier is om het ei in een kom te breken en er dan wat melk, bloem en zout door te mengen. Dan het mengsel ongeveer 1 minuut in de magnetron doen. Een andere manier is om het ei op te kloppen met wat water en het dan 30-45 seconden in een mok in de magnetron te doen. U kunt ook roerei in de magnetron maken door in een kom wat eieren, melk, zout en peper door elkaar te kloppen.
MirteMirte answered 1 jaar ago
Leg een ei in een magnetronbestendige schaal. Giet water in de schaal totdat het de bodem bedekt, maar het ei niet raakt. Plaats het schaaltje in de magnetron en kook het gedurende 1 minuut op medium vermogen. Controleer of het ei gaar is door een klein hoekje af te pellen. Als het niet gaar is, gaat u door met koken in intervallen van 15 seconden tot het gaar is.
BellaBella answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om een ei in de magnetron te koken. Eén manier is om het ei in een kopje te kraken en het dan ongeveer 60 seconden in de magnetron te zetten. Een andere manier is een gaatje te prikken in een uiteinde van de eierschaal en het dan ongeveer 30 seconden in de magnetron te zetten.
DaphneDaphne answered 1 jaar ago
De beste manier om een ei in de magnetron te koken is door het ei in een magnetronbestendig bakje, zoals een kopje of mok, te kraken. Bedek het bakje vervolgens met plasticfolie en prik een paar gaatjes in de bovenkant van het plasticfolie. Magnetron op hoog vermogen gedurende ongeveer 60 seconden, of tot het ei gaar genoeg is.
GigiGigi answered 1 jaar ago
Leg een ei in een magnetronbestendige beker of kom. Voeg 1/4 kopje water toe aan het kopje of kommetje. Magnetron op hoog voor een minuut. Draai het ei om en zet het nog een minuut op hoog. Het ei zal doorbakken zijn en een zachte kern hebben.