Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe kun je curry saus maken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe kun je curry saus maken?
3 Answers
EvanEvan answered 2 jaar ago
De beste manier om kerriesaus te maken is te beginnen met een roux. Een roux is een mengsel van bloem en vet dat gebruikt wordt om sauzen in te dikken. Om de roux te maken, smelt u het vet in een steelpan op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer tot het mengsel glad is. Kook de roux 2-3 minuten, of tot hij goudbruin begint te worden. Voeg geleidelijk de bouillon toe, onder voortdurend kloppen, tot de saus dikker wordt. Voeg zout en peper naar smaak toe. Desgewenst kunt u ook wat in blokjes gesneden ui en knoflook aan de pan toevoegen voordat u de roux maakt.
AdamAdam answered 2 jaar ago
U kunt currysaus maken door kokosmelk, rode currypasta, vissaus en bruine suiker te combineren in een pan op middelhoog vuur. Breng het mengsel aan de kook en kook het 10 minuten.
KoenKoen answered 1 jaar ago
De ingrediënten die je nodig hebt voor een basis currysaus zijn ui, knoflook, gember, komijn, kurkuma, koriander en cayennepeper. U hebt ook een soort vet nodig (bijvoorbeeld boter, olijfolie of ghee), tomatenpuree of -saus en bouillon of water. Het proces is vrij eenvoudig. Verwarm eerst het vet in een pan op matig vuur. Voeg dan de uien toe en fruit ze tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog een minuut of twee. Roer de kruiden erdoor en bak nog een minuut of twee. Voeg dan de tomatenpuree/saus en bouillon/water toe en breng het geheel aan de kook.