Bekijk vragenCategory: FruitHoe kun je bessen bewaren?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe kun je bessen bewaren?
3 Answers
FeliciaFelicia answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om bessen te bewaren. Eén manier is om ze in een papieren zak in de koelkast te bewaren. Zo blijven ze wat langer goed. Een andere manier is ze in te vriezen. Je kunt ze in hun geheel invriezen of je kunt ze in schijfjes of in een puree invriezen.
IvanIvan answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om bessen te bewaren, zodat ze vers en lekker blijven. Eén manier is om ze in een enkele laag op een met perkamentpapier beklede koekplaat te leggen en ze dan in te vriezen. Zodra ze bevroren zijn, kun je de bessen overbrengen in een vriezerbestendige zak of bak. Een andere manier om bessen te bewaren is ze te mengen met suiker (ongeveer 1/2 kopje per kwart bessen) en ze dan in te vriezen in een luchtdichte container. De suiker zorgt ervoor dat de bessen niet papperig worden als ze ontdooien. Tot slot kunt u zelf jam of gelei maken van uw bessen en deze vervolgens in gesteriliseerde potten in de koelkast bewaren of invriezen voor een langdurige opslag.
EvanEvan answered 1 jaar ago
De beste manier om bessen te bewaren is ze gekoeld te bewaren in een vochtbestendige bak. Bessen kunnen tot twee weken in de koelkast bewaard worden. Als u ze wilt invriezen, spreidt u ze uit op een plat oppervlak en legt u ze in de vriezer. Als ze eenmaal bevroren zijn, kun je ze in een zak of bakje doen. Ingevroren bessen zijn ongeveer zes maanden houdbaar.