Bekijk vragenCategory: GroentenHoe kun je andijviestamppot maken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe kun je andijviestamppot maken?
3 Answers
HelenaHelena answered 2 jaar ago
Andijviestamppot recept Ingrediënten: -1/2 pond spek, in blokjes gesneden -1 kop in blokjes gesneden ui -1/4 kop bloem voor alle doeleinden -3 kopjes kippenbouillon -1 theelepel gedroogde tijmblaadjes -1 laurierblad -8 stengels andijvie, bijgesneden en in de lengte in vieren gedeeld -3 eetlepels zure room Aanwijzingen: 1. In een grote pan, kook spek op middelhoog vuur tot het knapperig is. Verwijder met een schuimspaan; laat uitlekken op keukenpapier. 2. Voeg ui toe aan het spekvet; kook tot het gaar is. Roer de bloem erdoor. Voeg geleidelijk bouillon toe. Breng aan de kook; zet het vuur laag. Voeg tijm, laurier en het gereserveerde spek toe.
IlseIlse answered 2 jaar ago
Andijviestamppot wordt gemaakt door andijvie te koken in een bouillon of saus. Andijvie is een groene bladgroente die op verschillende manieren gekookt kan worden. Sommige mensen eten het graag rauw, terwijl anderen het liever koken. Een populaire manier om andijvie te koken is het maken van een stamppot. Om andijviestamppot te maken heb je nodig: andijvie, bouillon of saus, zout, peper, boter of olie. Spoel eerst de andijvie af en snijd de stengel eraf. Snijd de andijvie vervolgens in hapklare stukken. Verhit vervolgens de boter of olie in een pan op matig vuur. Voeg de andijvie toe en kook deze gaar, ongeveer 5 minuten.
DaphneDaphne answered 2 jaar ago
Andijviestamppot is een heerlijk gerecht dat met verschillende ingrediënten gemaakt kan worden. Voor het meest eenvoudige recept heb je witlof, boter of olie, knoflook en zout nodig. Begin met het wassen van de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Smelt de boter in een grote pan of steelpan of verhit de olie op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze goudbruin. Voeg dan de witlofreepjes toe en bestrooi ze met zout. Kook gedurende 3-5 minuten tot ze gaar zijn. Serveer warm als bijgerecht of voorgerecht.