Bekijk vragenCategory: GroentenHoe kun je andijvie planten?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Hoe kun je andijvie planten?
7 Answers
LaurenLauren answered 1 jaar ago
Andijvie kan worden gekweekt uit zaad of uit stek. Om uit zaad te kweken, plant u de andijvie in goed doorlatende grond en houdt u de grond vochtig. Het duurt ongeveer twee weken voordat de andijvie ontkiemt. Zodra het ontkiemd is, dun de planten uit, zodat ze ongeveer 8 centimeter uit elkaar staan. Om uit een stek te groeien, neemt u een stek van een gevestigde andijvieplant en legt u die in water tot hij wortelt. Verplant het dan in goed doorlatende grond en houd de grond vochtig.
HarveyHarvey answered 1 jaar ago
Andijvie is een koel gewas dat direct kan worden gezaaid of in verplantbakken kan worden opgestart. Voor een herfstoogst, zaait u ongeveer vier weken voor de gemiddelde eerste vorstdatum in goed bewerkte grond. De zaailingen uitdunnen tot 8-12 cm van elkaar. Als u in verplantbakken begint, plant u elk zaadje ongeveer 1/4 inch diep en houdt u het gelijkmatig vochtig. Wanneer de planten 3-4 weken oud zijn en hun echte bladeren hebben, plant u ze in de tuin met een tussenruimte van 12 cm. Zorg ervoor dat u de planten geleidelijk afhardt door ze een week lang elke dag een paar uur aan de buitenlucht bloot te stellen voordat u ze definitief buiten plant.
AbbyAbby answered 1 jaar ago
Andijvie kan direct in de tuin worden gezaaid of binnenshuis worden gestart. Voor buitenplanten, zaaien in het vroege voorjaar wanneer de grond kan worden bewerkt. Voor kamerplanten: 8-10 weken voor de laatste vorstdatum beginnen. Andijvieplanten houden van koel weer en niet van warme temperaturen. Ze moeten worden geplant op een plek met volle zon tot gedeeltelijke schaduw. De grond moet vóór het planten worden aangevuld met organisch materiaal en tijdens het groeiseizoen gelijkmatig vochtig worden gehouden. Eens per maand bemesten met een uitgebalanceerde meststof.
RosaRosa answered 1 jaar ago
Andijvie kan direct in de tuin worden gezaaid nadat alle vorstgevaar is geweken. Men kan ook enkele weken voor de laatste vorst binnen beginnen. Zaai andijviezaadjes in grond die rijk is aan organisch materiaal en is aangevuld met compost of mest. De grond moet gelijkmatig vochtig worden gehouden, maar niet nat. Dun zaailingen uit tot 8-12 cm van elkaar als ze 2 cm hoog zijn. Andijvie doet het het beste in de volle zon, maar verdraagt lichte schaduw.
IanIan answered 1 jaar ago
Andijvie kan worden geplant door direct in de tuin te zaaien of door de planten binnenshuis te laten beginnen. Als u binnenshuis begint, moet u de zaden in turfpotten of Jiffy 7 turfkorrels zaaien en vervolgens buiten uitplanten wanneer de weersomstandigheden geschikt zijn. Als u rechtstreeks in de tuin zaait, plant u de zaden 1/4 inch diep en 2 inches uit elkaar in rijen van 18 tot 24 inches van elkaar. Dun zaailingen uit tot 8 tot 12 centimeter van elkaar als ze 2 tot 3 centimeter hoog zijn. Houd de grond vochtig maar niet nat. Andijvie is een koel gewas dat bij warm weer vroeg uitloopt.
HannaHanna answered 1 jaar ago
Andijvie kan worden geplant door direct in de grond te zaaien of in een kas en later worden verplant. Als u andijvie onder glas zaait, bereidt u een grondmix voor van gelijke delen zand, leem en organisch materiaal. Zaai andijviezaadjes 1/4 inch diep en 2 inches uit elkaar. Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar niet nat. Dun de planten uit tot 8-12 cm van elkaar als ze 2 cm hoog zijn. Andijvie kan ook worden gekweekt uit transplantaten. Koop transplantaten bij uw plaatselijke kwekerij of begin ze zelf door stengelstekken uit de basis van een gezonde plant te wortelen.
HunterHunter answered 1 jaar ago
Andijvie kan worden gekweekt uit zaden of uit transplantaten. Zaden moeten in het vroege voorjaar worden geplant, en transplantaten kunnen in het midden van het voorjaar worden geplant. De planten moeten 12 tot 18 cm uit elkaar staan. Andijvie doet het het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw en geeft de voorkeur aan koel weer. Het is een winterharde plant die vorst kan verdragen.