Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe kook je rijst?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe kook je rijst?
5 Answers
LotteLotte answered 2 jaar ago
U kunt rijst koken op het fornuis of in een rijstkoker. Voor koken op het fornuis gebruikt u 1 kop rijst en 1-1/2 kop water. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat 20 minuten sudderen. Zet het vuur uit en laat de rijst nog 5 minuten staan. Gebruik voor het koken in de rijstkoker 1 kopje rijst en 1-1/2 kopje water. Doe de ingrediënten in de rijstkoker en druk op de knop "Koken". Als de rijst klaar is met koken, laat u hem nog 5 minuten staan voordat u hem met een vork losmaakt.
IanIan answered 2 jaar ago
Er zijn vele manieren om rijst te koken, maar de meest gebruikelijke manier is het te koken in water. Dit is hoe je rijst op de kookplaat kunt koken: 1) spoel de rijst in een fijnmazige zeef 2) doe de rijst in een pan en bedek deze met water (gebruik 1,5 kopjes water voor elke kop rijst) 3) breng aan de kook op hoog vuur 4) verlaag het vuur tot laag en laat, afgedekt, 12-15 minuten sudderen, of totdat het water is opgenomen en de rijst gaar is 5) pluis met een vork voor het opdienen.
FloortjeFloortje answered 1 jaar ago
Eén pot methode: Combineer 1 kop rijst met 1-1/2 kopjes water in een middelgrote pan op hoog vuur. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 12 minuten sudderen, afgedekt. Haal van het vuur en laat afgedekt 5 minuten staan. Fluf met een vork voor het opdienen. U kunt ook rijst koken in een rijstkoker volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
AaronAaron answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om rijst te koken, maar een van de populairste is het gebruik van een pan op het fornuis. Je hebt dan 1 kopje rijst en 2 kopjes water nodig. 1. Begin met het spoelen van de rijst in een fijnmazige zeef onder koud stromend water. 2. Doe de afgespoelde rijst en het water in een middelgrote pan op hoog vuur. Breng aan de kook, zet het vuur laag en dek af met een goed sluitend deksel. Laat 12 minuten sudderen, of tot al het water is opgenomen. 3. Haal de pan van het vuur en laat 5 minuten rusten voordat u het met een vork losmaakt.
AdamAdam answered 1 jaar ago
Er zijn vele manieren om rijst te koken, maar een van de eenvoudigste methoden is het te koken in water. Zo doe je dat: 1. Voeg 1 kopje witte rijst toe aan een pot kokend water. 2. Zet het vuur laag en laat 20 minuten sudderen, of tot de rijst gaar is. 3. Giet het overtollige water af en serveer warm.