Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe kook je rijst voor 1 persoon?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe kook je rijst voor 1 persoon?
3 Answers
KoenKoen answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om rijst te koken voor één persoon. Eén methode is het gebruik van een kleine pan en 1/2 kopje water of bouillon. Breng het water aan de kook, voeg dan de rijst toe en roer. Dek de pot af en zet het vuur laag. Laat 12-15 minuten sudderen, of tot het water is opgenomen en de rijst gaar is. Een andere methode is de rijst te koken in de magnetron. Combineer 1/2 kopje water of bouillon met 1/2 kopje ongekookte witte rijst in een magnetronschaaltje. Goed roeren en dan 2-3 minuten op hoog vermogen in de magnetron, of tot het water is opgenomen en de rijst gaar is.
OliviaOlivia answered 2 jaar ago
Rijst koken voor één persoon kan een beetje lastig zijn, maar het is zeker te doen. De sleutel is om een kleinere pan of koekenpan te gebruiken, zodat de rijst niet te veel uitspreidt, en om minder water te gebruiken dan in het recept staat. Zo kookt u witte rijst voor één persoon: 1) Giet 1 kop witte rijst in een kleine pot of koekenpan.
JaysonJayson answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om rijst te koken voor één persoon. Eén methode is het gebruik van een kleine pan en 1/2 kopje water of bouillon. Breng het water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet het vuur laag en laat 10-12 minuten sudderen, of tot het water is opgenomen. Een andere methode is het gebruik van een rijstkoker. Doe 1/2 kopje water of bouillon in de rijstkoker en voeg de rijst toe. Sluit het deksel en stel de machine in op "witte rijst". De kooktijd is afhankelijk van uw machine, maar voor een perfect resultaat duurt het ongeveer 20 minuten. Tot slot kunt u gekookte rijst ook in de magnetron maken.