Leg de eieren in een enkele laag in een grote pan. Voeg koud water toe om de eieren een centimeter te bedekken. Verwarm op hoog vuur tot het kookpunt. Haal van het vuur. Dek af en laat 12 minuten staan voor zachtgekookte eieren of 18 minuten voor hardgekookte eieren. Giet het hete water af. Spoel de eieren met koud stromend water tot ze koel genoeg zijn om te hanteren; tik elk ei voorzichtig tegen de rand van de pan om de schaal helemaal te laten barsten. Pel de schaal.
Vul een kleine pan tot de helft met water en zet die op middelhoog vuur. Doe je ei in een lepel en laat het voorzichtig in het kokende water zakken. Zet een timer op 10 minuten en laat het ei koken. Haal het ei na 10 minuten met een lepel uit het kokende water en leg het in een kom met koud water. Laat het ei volledig afkoelen alvorens het te pellen.
Vul een pan met genoeg water om de eieren ongeveer 1 centimeter te bedekken. Breng het water op middelhoog vuur zachtjes aan de kook. Leg de eieren met een lepel voorzichtig in het kokende water. Zet het vuur uit en dek de pan af. Laat de eieren precies 10 minuten in het hete water zitten. Haal de eieren met een lepel uit het hete water en leg ze ongeveer 2 minuten in een kom met ijswater. Haal ze uit het ijsbad en dien ze op.
Leg de eieren in een enkele laag in een steelpan. Voeg koud water toe om de eieren een centimeter te bedekken. Breng het water op middelhoog vuur zachtjes aan de kook. Dek de pan af en haal hem van het vuur. Laat de eieren 10 minuten in het hete water staan. Giet het hete water af en koel de eieren onder koud stromend water of in een kom met ijswater, onder af en toe roeren, tot ze koud zijn, ongeveer 5 minuten. Om een ei te pellen: tik zachtjes op het aanrecht totdat de schaal overal fijn gebarsten is. Houd het ei onder koud stromend water en verwijder de gebarsten schaaldelen. Gebruik uw vingers om het vlies onder de schaal te verwijderen.
Leg de eieren in een enkele laag in een steelpan. Voeg koud water toe om de eieren een centimeter te bedekken. Verhit op middelhoog vuur tot het kookt. Zet het vuur laag. Laat 10 minuten sudderen voor zachtgekookte eieren of 12 minuten voor hardgekookte eieren. Haal van het vuur. Giet het hete water af. Spoel af met koud water tot ze koel genoeg zijn om te hanteren; pel en eet onmiddellijk.
Leg de eieren in een enkele laag in een steelpan. Voeg koud water toe om de eieren een centimeter te bedekken. Verwarm op middelhoog vuur tot het kookpunt. Haal van het vuur. Dek af en laat 12 minuten staan voor grote eieren (9 minuten voor middelgrote, 18 minuten voor extra grote). Laat onmiddellijk uitlekken en koel licht af onder stromend water. Schud de pan voorzichtig om de schalen te kraken. Pel de schalen van de eieren, beginnend bij het grote uiteinde en gooi de schalen weg.
Doe de eieren in een pot met koud water. Zet het vuur hoog en wacht tot de pan kookt. Eenmaal aan de kook, zet je het fornuis uit en laat je de eieren 6 minuten in het hete water zitten. Laat na 6 minuten koud water over de eieren lopen tot ze koel genoeg zijn om te hanteren.
Leg de eieren in een enkele laag in een steelpan. Voeg koud water toe om de eieren een centimeter te bedekken. Breng het geheel aan de kook en haal het van het vuur. Dek af en laat 12 minuten staan voor grote eieren (10 minuten voor middelgrote of 9 minuten voor kleine). Giet af en laat iets afkoelen.
Doe een ei in een kleine pot of pan. Vul de pan met voldoende koud water om het ei een centimeter te bedekken. Breng het water op middelhoog vuur zachtjes aan de kook. Zet het vuur uit en laat de pan 10 minuten afgedekt staan. Verwijder het deksel en breng het ei met een schuimspaan over in een kom met ijswater. Laat minstens 5 minuten afkoelen. Om het ei te pellen, tik zachtjes op het aanrecht tot de schaal overal fijn gebarsten is. Trek de schaal er voorzichtig af, te beginnen bij het grote uiteinde van het ei. Er zal wat vocht op het oppervlak van het eiwit achterblijven; dep het weg met een papieren handdoek. Hoe verser een ei, hoe moeilijker het te pellen is.