Bekijk vragenCategory: Groentenhoe kook je bruine bonensoep?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe kook je bruine bonensoep?
7 Answers
AdamAdam answered 2 jaar ago
Ingrediënten: 1 kop droge bruine bonen, geplukt en gespoeld 6 kopjes water of runderbouillon 1 hamlap of 1/2 gerookt hambeen 1 grote ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 stengel selderij, in stukjes gesneden 1 wortel, geschild en in stukjes gesneden 1 laurierblad 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes of 1 eetlepel verse tijmblaadjes zout en zwarte peper naar smaak   Instructies:   Meng in een grote pan of Nederlandse oven de bonen, het water of de bouillon, de hamlap of het been, de ui, de knoflook, de selderij, de wortel, het laurierblad en de tijm. Breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 2 uur sudderen.
KateKate answered 2 jaar ago
Bruine bonensoep is een stevig en voedzaam gerecht dat gemakkelijk te bereiden is. Traditioneel wordt hij gemaakt van bruine bonen, groenten en vlees. Er zijn echter veel variaties op deze soep, dus experimenteer gerust met verschillende ingrediënten.
AliceAlice answered 2 jaar ago
Om bruine bonensoep te koken, begin je met het spoelen van de bonen in een vergiet. Doe de bonen vervolgens in een grote pan en bedek ze met water. Breng de pan op hoog vuur aan de kook, zet het vuur dan laag en laat de soep 1-2 uur sudderen. Voeg daarna de overige ingrediënten toe aan de pan en kook verder tot alles is doorgewarmd. Serveer warm met knapperig brood of tortilla's aan de zijkant.
DaphneDaphne answered 2 jaar ago
1. Sorteer en spoel de bonen. 2. Laat de bonen een nacht weken in voldoende water om ze 2 centimeter te bedekken. 3. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af. 4. Doe de bonen in een grote pan met voldoende vers water om ze 2 centimeter te bedekken en breng ze op hoog vuur aan de kook. 5. Schep het schuim dat aan de oppervlakte komt af 6. Verlaag het vuur tot laag en laat sudderen tot ze gaar zijn, ongeveer 1 1/2 uur voor zwarte bonen, witte bonen of rode kidneybonen, en 2 uur voor pintobonen of Noordse bonen. Voeg de laatste 10 minuten zout naar smaak toe.
RachelRachel answered 2 jaar ago
Er zijn veel variaties op bruine bonensoep, maar de basis is altijd hetzelfde. Begin met het fruiten van uien in een beetje olie tot ze zacht zijn. Voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuutje. Voeg de bonen, bouillon en kruiden naar smaak toe, en laat het geheel ongeveer 30 minuten sudderen. U kunt de soep direct in de pan pureren met een dompelmes, of met een gewone blender. Serveer warm met wat gehakte verse kruiden of kaas erop.
OdinOdin answered 2 jaar ago
Ingrediënten: 1 ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 paprika, gehakt 2 eetlepels olijfolie of canola olie 2 kopjes groentebouillon 1 blik in blokjes gesneden tomaten, niet uitgelekt 1 theelepel gedroogde oreganoblaadjes 1 theelepel gedroogde basilicumblaadjes ¼ theelepel zwarte peper 1 laurierblad 2 kopjes water of kippenbouillon* 1 blik bruine bonen, gespoeld en uitgelekt Instructies: 1. Kook in een grote pan op middelhoog vuur de ui, knoflook en paprika in olie tot ze gaar zijn. 2.
ManouManou answered 2 jaar ago
Ingrediënten: 1 pond bruine bonen, geplukt en gespoeld 1 grote ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, fijngehakt 3 kopjes water of groentebouillon 2 laurierblaadjes 1 theelepel zout, of naar smaak versgemalen zwarte peper naar smaak 2 eetlepels olijfolie of groentebouillon, verdeeld te gebruiken 1 grote ui, gesnipperd 3 wortelen, geschild en in dunne plakjes gesneden 3 selderij ribben, dun gesneden Instructies: 1. Combineer in een grote pan of Nederlandse oven de bonen, ui, knoflook, water of bouillon, laurierblaadjes en zout. Breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en laat 1 1/2 uur sudderen.