Bekijk vragenCategory: Groentenhoe knoflook snijden?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe knoflook snijden?
7 Answers
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om knoflook te snijden. Eén manier is om het teentje op de snijplank te leggen en het met de platte kant van het mes kapot te slaan. Dit splitst het teentje in tweeën, waardoor het makkelijker te pellen is. Een andere manier is om een uiteinde van het teentje af te snijden en dan het velletje eraf te halen. Je kunt ook gewoon de bovenkant van de knoflookbol afsnijden en dan de teentjes uitknijpen zoals je bij een sinaasappel zou doen.
EllaElla answered 2 jaar ago
Snijd de bovenkant van de knoflookbol af en pel alle beschadigde of losse velletjes eraf. Snijd de bol in tweeën vanaf het worteluiteinde naar de top. Maak 1-2 horizontale sneden in elke helft van de bol, maak dan verticale sneden naar beneden en houd de knoflook bij elkaar terwijl u snijdt. Snijd ten slotte het worteluiteinde dat er nog aan zit af en gooi het weg. Voilà! Je hebt perfect gehakte knoflooktenen.
DenzelDenzel answered 2 jaar ago
Snijd de bovenkant van de knoflookteen af zodat je een plat oppervlak hebt om mee te werken. Verwijder het overtollige papierachtige velletje tot je alleen de teentjes overhoudt. Maak 1-2 ondiepe sneden over de bovenkant van elke teen en druk dan op elke snede met de zijkant van je mes om de knoflook uit zijn velletje te halen.
JasmijnJasmijn answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om knoflook te snijden. Een ervan is om de bovenkant van de bol af te snijden, zodat je een plat oppervlak hebt om mee te werken. Snijd de knoflook van boven naar beneden doormidden en pel het velletje eraf. Een andere manier is om de teentjes één voor één van de bol af te breken. Houd hiervoor de bol knoflook vast met duim en wijsvinger en knijp erin tot er één of twee teentjes uit komen. Vervolgens kunt u het worteluiteinde en het velletje van het teentje afsnijden. Een derde manier is om de knoflook kapot te slaan met de zijkant van een mes of koksmes. Spreid de teentjes uit op een snijplank en geef ze een flinke mep met je mes.
AdamAdam answered 2 jaar ago
Er zijn vele manieren om knoflook te snijden. Sommige mensen hakken knoflook graag met een mes, anderen gebruiken graag een knoflookpers, en weer anderen gebruiken graag een knoflookpeller. Hoe je de knoflook ook snijdt, het is belangrijk dat je jezelf niet snijdt! Knoflook kan vervelende verwondingen veroorzaken als je niet oppast. Was uw handen grondig na het hanteren van knoflook, en let altijd op waar uw vingers zich bevinden als u knoflook snijdt.
CalebCaleb answered 2 jaar ago
Om knoflook te snijden, pel je eerst de schil eraf. Gebruik vervolgens een scherp mes om de knoflook in de lengte doormidden te snijden. Snijd tenslotte de knoflook in dunne stukjes.
JackJack answered 2 jaar ago
U kunt een knoflookpers gebruiken of de knoflook met een scherp mes fijnhakken. Om knoflook te hakken, pel je eerst het velletje eraf. Snijd de knoflook vervolgens in de lengte in dunne reepjes. Tenslotte snijdt u de reepjes kruislings in kleine stukjes.