Bekijk vragenCategory: Groentenhoe kikkererwten weken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe kikkererwten weken?
8 Answers
AaronAaron answered 2 jaar ago
Kikkererwten kun je het beste een nacht in ruim water laten weken. Doe de kikkererwten in een grote kom en bedek ze met minstens 2 centimeter koud water. Laat ze een nacht weken, of maximaal 24 uur. Als je klaar bent om ze te koken, giet je het weekvocht af en spoel je de kikkererwten goed af onder stromend water.
HarveyHarvey answered 2 jaar ago
Er zijn vele manieren om kikkererwten te weken. Een populaire manier is een verhouding van 1 kopje gedroogde kikkererwten op 3 kopjes water. U kunt ook een verhouding van 1:2 gebruiken, of zelfs 1:1 (d.w.z. 1 kopje kikkererwten geweekt in slechts 1 kopje water). Dompel de kikkererwten onder in het water en laat ze een nacht of minstens 8 uur weken. Sommige mensen voegen graag een snufje zuiveringszout toe aan het weekwater, waardoor de schil van de kikkererwten zachter wordt. Anderen vinden dat deze stap niet nodig is en dat de kikkererwten vanzelf zacht genoeg worden.
AbbyAbby answered 2 jaar ago
U kunt kikkererwten een nacht laten weken door ze in een grote kom te doen en ze te bedekken met ruim koud water. Laat de kikkererwten vervolgens uitlekken en spoel ze af voor het koken. Je kunt ook een pot water aan de kook brengen, de kikkererwten toevoegen, van het vuur halen en een uur laten weken. Afgieten en afspoelen voor het koken.
AvatarNovan answered 2 jaar ago
Er zijn verschillende methoden om kikkererwten te weken, maar de meest gebruikelijke is om ze in een grote pot of kom te doen en ze te bedekken met water. Laat ze een nacht weken, giet ze af en spoel ze voor het koken. Een andere methode is om de kikkererwten in water aan de kook te brengen, dan het vuur uit te zetten en ze een uur te laten weken. Na het weken laten uitlekken en afspoelen voor het koken. Welke methode je ook kiest, het is belangrijk om de kikkererwten altijd af te spoelen voor het koken, omdat ze schadelijke gifstoffen kunnen bevatten die je ziek kunnen maken.
MirteMirte answered 2 jaar ago
Kikkererwten moeten een nacht worden voorgeweekt. Het weken verkort de kooktijd en maakt ze gemakkelijker verteerbaar. Doe de kikkererwten gewoon in een grote kom en bedek ze met veel water. Laat ze een nacht of minstens 8 uur weken. Laat ze uitlekken en spoel ze goed af voor het koken.
GigiGigi answered 2 jaar ago
Er zijn vele manieren om kikkererwten te weken. De gemakkelijkste manier is om ze in een grote kom te doen en ze te bedekken met koel water. Laat ze ongeveer 12 uur weken. Na 12 uur laat je de kikkererwten uitlekken en spoel je ze af. Ze zijn nu klaar om te koken.
MaxMax answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende methoden om kikkererwten te weken. Een ervan is om ze gewoon in een grote pot of kom te doen en ze te bedekken met veel water. Laat ze een nacht staan, laat ze dan uitlekken en spoel ze af voor het koken. Een andere mogelijkheid is om de kikkererwten in water aan de kook te brengen en ze een uur te laten staan voordat je ze afgiet en afspoelt. Sommige mensen willen hun kikkererwten voorweken door ze te combineren met zuiveringszout (1 eetlepel per kopje kikkererwten) en ze 12 uur te laten weken voordat ze worden afgespoeld en gekookt. Welke methode je ook kiest, zorg ervoor dat je alle drijvende bonen weggooit - dit zijn waarschijnlijk bedorven bonen.
LaurenLauren answered 2 jaar ago
Er zijn een paar methoden om kikkererwten te weken. De ene is ze in een grote pot te doen en ze te bedekken met water. De andere is om ze in een vergiet te doen en ze verschillende keren af te spoelen tot het water helder is. Doe vervolgens de kikkererwten in een pan met water en breng dit aan de kook, of zet het vergiet met kikkererwten in de gootsteen en giet er kokend water overheen. Laat de kikkererwten minstens 12 uur weken. Na het weken het water afgieten en koken zoals gewoonlijk.