Bekijk vragenCategory: Groentenhoe kikkererwten uit blik bereiden?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe kikkererwten uit blik bereiden?
9 Answers
KeesKees answered 2 jaar ago
Spoel de kikkererwten af in een vergiet om overtollig natrium en pekel te verwijderen. Doe de kikkererwten vervolgens in een pan en bedek ze met water. Breng ze op hoog vuur aan de kook, zet het vuur dan laag en laat ze ongeveer een uur sudderen, of tot ze zacht zijn. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af met koud water. Pureer ze vervolgens met een vork of doe ze in een keukenmachine en pulseer tot ze gebroken zijn, maar nog enige textuur hebben.
HarveyHarvey answered 2 jaar ago
Spoel kikkererwten uit blik af met koud water en doe ze in een pan. Bedek de kikkererwten met vers water en breng ze aan de kook. Zet het vuur lager en laat ongeveer een uur sudderen, of tot ze gaar zijn. Giet het overtollige water af en breng op smaak.
EvanEvan answered 2 jaar ago
Spoel de kikkererwten af in een vergiet en doe ze dan in een pan. Voeg voldoende water toe om de kikkererwten ongeveer 2" te bedekken en breng het aan de kook. Schuim dat naar de oppervlakte komt afromen. Zet het vuur laag en laat ongeveer een uur sudderen, of tot de kikkererwten heel zacht zijn. Giet de kikkererwten af en bewaar het kookvocht. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en voeg genoeg van het gereserveerde kookvocht toe om een dikke puree te maken. Voeg zout naar smaak toe. Voeg desgewenst wat van het gereserveerde kookvocht toe om de consistentie aan te passen.
AaronAaron answered 2 jaar ago
Spoel de kikkererwten en gooi ze weg als ze drijven of gaten hebben. Laat de kikkererwten een nacht weken in ruim koud water. Laat de volgende dag het weekwater weglopen en spoel de kikkererwten opnieuw. Breng een grote pan water aan de kook en voeg de afgespoelde kikkererwten toe. Laat ongeveer een uur sudderen, tot ze gaar maar nog stevig zijn. Giet het overtollige kookwater af. Pureer desgewenst een deel van de kikkererwten met een vork of aardappelstamper tot een "kikkererwtenpasta". Breng op smaak met zout en/of kruiden naar wens (probeer gerookte paprika, komijn of knoflook).
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Spoel de kikkererwten af in een vergiet om overtollig natrium en pekel te verwijderen. Doe de kikkererwten vervolgens in een pan en bedek ze met vers water. Breng aan de kook op hoog vuur, zet het vuur dan laag en laat ongeveer 1 uur sudderen, of tot de kikkererwten zacht zijn. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Optionele stap: Om de kikkererwten een krokant laagje te geven, spreid je ze uit op een bakplaat en rooster je ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 400 graden Fahrenheit.
LotteLotte answered 2 jaar ago
Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Doe de kikkererwten over in een pan en bedek ze met 2 centimeter water. Breng aan de kook op hoog vuur en kook 2 minuten. Haal van het vuur en laat 1 uur staan. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Doe de kikkererwten in een steelpan en voeg genoeg koud water toe om 2 centimeter te bedekken. Breng aan de kook op hoog vuur en kook 2 minuten. Haal van het vuur en laat 1 uur staan. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
IanIan answered 2 jaar ago
Spoel kikkererwten uit blik af in een vergiet tot het water helder loopt. Doe vervolgens de afgespoelde kikkererwten in een pan en bedek ze met vers water. Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur dan laag en laat 30 minuten sudderen. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze af met koud water. Doe de afgespoelde kikkererwten in een kom en voeg de gewenste kruiden toe.
CalebCaleb answered 2 jaar ago
Spoel de kikkererwten in een vergiet tot het water helder loopt. Doe de afgespoelde kikkererwten in een grote pan en bedek ze met vers water. Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur dan laag en laat ongeveer 2 uur sudderen, of tot de kikkererwten heel zacht zijn. Laat de gekookte kikkererwten uitlekken in een vergiet in de gootsteen. Laat ze iets afkoelen en knijp er dan met je handen zoveel mogelijk vocht uit. Gooi het vocht weg. Doe de gekookte kikkererwten in een keukenmachine en verwerk ze tot ze gepureerd zijn maar nog enige textuur hebben.
AliceAlice answered 2 jaar ago
Spoel kikkererwten uit blik af in een vergiet met koud water. Schud het vergiet om zoveel mogelijk water te verwijderen. Doe de afgespoelde kikkererwten in een middelgrote pan en verwarm ze op middelhoog vuur tot ze door en door warm zijn. Als alternatief kunt u de afgespoelde kikkererwten in een magnetronschaal doen en gedurende 1 minuut op hoog vuur in de magnetron zetten. Eenmaal doorgewarmd, op smaak brengen met zout, peper en de gewenste kruiden.