Bekijk vragenCategory: Groentenhoe kikkererwten bereiden?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe kikkererwten bereiden?
10 Answers
LoekLoek answered 2 jaar ago
Er zijn vele manieren om kikkererwten te bereiden. Een gemakkelijke manier is om ze een nacht te laten weken en ze dan in een pan met water te koken tot ze zacht zijn. Je kunt ook kruiden als komijn, knoflook en zout toevoegen voor extra smaak. Een andere manier om kikkererwten te bereiden is door ze te roosteren in de oven. Spreid ze gewoon uit op een bakplaat en rooster ze ongeveer 30 minuten op 350 graden.
AbbyAbby answered 2 jaar ago
Kikkererwten kunnen op een aantal manieren worden bereid, maar een van de eenvoudigste methoden is ze een nacht in water te laten weken, daarna uit te lekken en af te spoelen voor het koken. Ze kunnen dan worden gekookt, gestoofd of geroosterd. Een andere manier om kikkererwten te bereiden is in een snelkookpan. Doe 1 kop gedroogde kikkererwten en 3 koppen water in de snelkookpan. Sluit en sluit het deksel, zet het vuur op hoog, en wanneer de regelaar na ongeveer 10 minuten trilt, verlaagt u het vuur naar laag en kookt u nog eens 15 minuten. Laat het stoomventiel voorzichtig los nadat 15 minuten zijn verstreken.
FeliciaFelicia answered 2 jaar ago
Spoel en week 1 kop gedroogde kikkererwten een nacht in koud water. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een pan met 3 kopjes vers water. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 1-1/2 uur sudderen. Voeg naar smaak kruiden toe, zoals zout, peper, komijn, kerriepoeder of chilipoeder. Kikkererwten kunnen ook gekiemd worden. Voor instructies over het kiemen van kikkererwten ga naar: http://www.ehow.com/how_2092339_sprout-chickpeas.
HelenaHelena answered 2 jaar ago
Er zijn vele manieren om kikkererwten te bereiden. Sommige mensen eten ze graag rauw, terwijl anderen ze graag koken. Je kunt ze koken, frituren of bakken. Je kunt ze ook in een salade of soep verwerken. Kikkererwten zijn gezond en voedzaam. Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels, en ze bevatten ook verschillende vitaminen en mineralen. Kikkererwten zijn een goede bron van ijzer, magnesium, kalium, vitamine B6 en zink. Ze bevatten ook weinig vet en calorieën.
BrittBritt answered 1 jaar ago
Er zijn veel manieren om kikkererwten te bereiden, maar de populairste manier is ze te koken. Doe de kikkererwten in een pan met water en breng ze aan de kook. Zet het vuur lager en laat ongeveer een uur sudderen, of tot ze zacht zijn. U kunt ook zout of kruiden naar smaak toevoegen. Een andere populaire bereidingswijze is ze te roosteren in de oven. Verwarm de oven voor op 375 graden F, leg de kikkererwten op een bakplaat en bak ze ongeveer 30 minuten. Ook hier kunt u ze naar wens kruiden met zout of andere specerijen. Kikkererwten kunnen ook worden vermalen tot een meel dat garbanzo-bonenmeel heet en dat kan worden gebruikt in bakrecepten.
ManouManou answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om kikkererwten te bereiden. Je kunt ze koken, of je kunt ze een nacht laten weken en dan koken. Je kunt ook een snelkookpan gebruiken om het proces te versnellen. Als je ze kookt, voeg je 1 kopje gedroogde kikkererwten toe aan 3 kopjes water. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer een uur sudderen. Als je een snelkookpan gebruikt, voeg je 1 kopje gedroogde kikkererwten toe aan 2 kopjes water. Kook 10 minuten op hoge druk. Laat de druk 10 minuten op natuurlijke wijze afnemen en laat dan de resterende druk ontsnappen.
IsabelIsabel answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om kikkererwten te bereiden. Eén manier is om ze ongeveer een uur in water te koken, daarna uit te lekken en af te laten koelen. Je kunt ze dan zo eten of ze in een keukenmachine doen om er een pasta van te maken. Een andere manier is om ze een nacht te laten weken in water, dan te laten uitlekken en ongeveer een uur te koken in kokend water. Je kunt kikkererwten ook roosteren door ze uit te spreiden op een bakplaat en ze 30-45 minuten te roosteren op 400 graden F tot ze knapperig zijn.
JackJack answered 1 jaar ago
Er zijn vele manieren om kikkererwten te bereiden. Eén manier is om ze ongeveer een uur in water te koken, of tot ze zacht zijn. Je kunt dan zout, peper en kruiden naar smaak toevoegen. Een andere manier is om ze 30 minuten in de oven op hoge temperatuur te roosteren. U kunt ze dan op smaak brengen met zout, peper en olijfolie. Ten slotte kunt u ze een nacht laten weken en ongeveer 15 minuten koken in een snelkookpan. Ook hier kunt u ze op smaak brengen met zout, peper en kruiden naar keuze.
AvatarNovan answered 1 jaar ago
Spoel de kikkererwten in koud water en gooi ze weg als ze verkleurd of gebroken zijn. Laat de kikkererwten een nacht weken in een grote kom met koud water. De volgende dag de kikkererwten laten uitlekken en afspoelen. Doe de kikkererwten in een grote pan en bedek ze met 2 centimeter vers water. Breng ze aan de kook, zet het vuur laag en laat ze 1 1/2 uur sudderen. Voeg ongeveer 10 minuten voor het einde van de kooktijd zout naar smaak toe. Giet de gekookte kikkererwten af en gooi het kookvocht weg. Gebruik direct of bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 3 dagen of in de vriezer tot 3 maanden.
CalebCaleb answered 1 jaar ago
Om kikkererwten te bereiden moet u ze eerst een nacht laten weken in water. Daarna kook je ze ongeveer een uur in vers water tot ze zacht zijn. U kunt ze dan gebruiken in recepten of ze gewoon eten.