Bekijk vragenCategory: OverigHoe haring bereiden?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Hoe haring bereiden?
3 Answers
PhilouPhilou answered 1 jaar ago
Haring bereiden is gemakkelijk en leuk om te doen. Je hebt wat zout, augurken en soms wat dille nodig. Eerst was je de haring en haal je de ingewanden eruit. Kook de haring dan in water met wat zout gedurende enkele minuten. Zodra het klaar is, voeg je augurken en dille toe. Laat het afkoelen en eet smakelijk!
AdamAdam answered 1 jaar ago
Haring kan op veel verschillende manieren worden bereid. Je kunt de haring grillen, schroeien, bakken in een koekenpan of pannekoeken bakken. Een ander populaire manier van haring bereiden is het maken van roggebroodjes. In noordelijke delen van Nederland kun je ook een klassieke haring salade maken. Wil je de smaak van de haring extra laten uitkomen? Probeer het dan te serveren met verse augurken, uitgelekte mosterd of overgiet met een paar druppels citroensap. Om te zorgen voor een extra knapperige en zilte smaak kun je de haring ook voor de bereiding 35-40 minuten marineren met zeezout.
BrittBritt answered 1 jaar ago
Mijn methode voor het bereiden van haring? Oh, dat is een eitje. Je neemt een paar verse haringen, wast ze grondig en gooit dan wat olijfolie, tijm en wat peper en zout bij ze in een ovenschaal. Verwarm de oven voor en bak de haringen zo'n 15 minuten uit. Vervolgens kun je ze serveren met een citroensap of een lekkere salade. Heerlijk!