Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe groeit nootmuskaat?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe groeit nootmuskaat?
4 Answers
BrittBritt answered 2 jaar ago
Nootmuskaat groeit aan een kleine groenblijvende boom die gevonden wordt op de specerijeneilanden van Indonesië. De nootmuskaatboom kan een hoogte bereiken van 2 meter, en heeft een wijd uitgespreid bladerdak dat schaduw biedt aan andere planten. De boom produceert kleine gele bloemen die door bijen worden bestoven, en het duurt negen maanden voordat de vruchten rijp zijn. De vrucht is een steenvrucht, lijkt op een abrikoos, en bevat een of twee zaden die de bron zijn van muskaatnootkruiden.
AvatarNovan answered 2 jaar ago
Nootmuskaatbomen worden gekweekt uit zaden die geplant worden in vruchtbare, vochtige grond. De bomen worden tot 80 meter hoog en produceren een vrucht die op een abrikoos lijkt. De vrucht wordt geplukt als hij rijp is en het zaad wordt verwijderd. Het zaad wordt dan gedroogd, tot poeder vermalen en verkocht als nootmuskaat.
HunterHunter answered 2 jaar ago
Nootmuskaatbomen worden vermeerderd door zaden, die eerst twee weken worden gedroogd. Daarna worden de noten gemalen en wordt de oliehoudende aril eruit gehaald en over een dunne laag substraat verspreid. Na een maand worden de ontkiemde zaailingen overgeplant in individuele containers.
KeesKees answered 2 jaar ago
Nootmuskaat is het zaad van een groenblijvende boom die inheems is op de specerijeneilanden in Indonesië. De vrucht van de boom heeft een helderrode buitenkant en een olieachtige, gele binnenkant. Het nootmuskaatzaad zit in het vruchtvlees. Na de oogst worden de zaden enkele weken gedroogd. Daarna worden ze vermalen tot een poederachtige substantie. Nootmuskaat wordt gebruikt als specerij om eten en drinken op smaak te brengen. Het zit ook in sommige medicijnen.