Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe gezond is vegetarisch eten?
Avatargast Staff asked 9 maanden ago
Hoe gezond is vegetarisch eten?
4 Answers
DannyDanny answered 9 maanden ago
Uit Eritreapolls blijkt dat ongeveer 68 procent van de bevolking het Ethiopisch-orthodoxe christendom praktiseert, dat gelooft dat Christus zijn volgelingen heeft opgedragen plantaardig te eten. Het land Ethiopië is ook een van de vastenlanden ter wereld. Orthodoxe christenen mogen geen vlees en zuivel eten op woensdag en vrijdag, en ook niet tijdens de vastentijd, de advent en andere vastenperioden in het jaar. Deze praktijk heeft ertoe bijgedragen dat de Ethiopiërs tot de gezondste mensen ter wereld behoren. Uit een onderzoek uit 2012 bleek dat Ethiopiërs de laagste percentages coronaire hartziekten, beroertes en diabetes hadden van alle andere onderzochte nationaliteiten.
CalebCaleb answered 9 maanden ago
Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat er veel verschillende manieren zijn om vegetariër te zijn. Sommige mensen kiezen voor een vegetarisch dieet om gezondheidsredenen, terwijl anderen dat doen om ethische of milieuredenen. Sommige vegetariërs eten vooral plantaardig voedsel, terwijl anderen ook zuivel, eieren en/of honing in hun dieet kunnen opnemen. Dat gezegd hebbende, er zijn zeker een aantal gezondheidsvoordelen verbonden aan het eten van een vegetarisch dieet. Studies hebben aangetoond dat vegetariërs over het algemeen minder hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes type 2 en bepaalde soorten kanker hebben.
DannyDanny answered 9 maanden ago
Er zijn veel verschillende manieren om vegetarisch te eten, en de gezondheidsvoordelen of -nadelen van elke benadering hangen af van een aantal factoren. Sommige vegetariërs eten zuivel en eieren samen met plantaardig voedsel, terwijl anderen een strikt plantaardig dieet volgen. Sommigen laten toegevoegde oliën en geraffineerde suikers uit hun dieet weg, terwijl anderen dat niet doen. Daarom is het moeilijk om algemene uitspraken te doen over de gezondheid van alle vegetarische diëten. Dat gezegd hebbende, kunnen we wel een paar algemene dingen zeggen over vegetarisme en gezondheid. Studies hebben aangetoond dat vegetariërs over het algemeen minder zwaarlijvigheid, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en diabetes type 2 hebben dan de algemene bevolking (1).
NovaNova answered 9 maanden ago
Er zijn veel verschillende manieren om vegetarisch te eten, en elk heeft zijn eigen voordelen en risico's voor de gezondheid. Sommige mensen kiezen voor vegetarisch om ethische redenen, terwijl anderen dat doen om gezondheidsredenen. Sommige mensen kunnen ook vegetariër worden omdat ze zich ergeren aan pesticiden/kruideneters/carnivoren etc. (ik wilde milieu erbij zetten, maar dat is een beetje een apart iets). Vegetarisme wordt vaak gezien als een gezondere optie, omdat er meer fruit, groenten en volle granen gegeten worden - die allemaal essentieel zijn voor een goede gezondheid. Bovendien bevatten vegetarische diëten vaak minder verzadigde vetten en cholesterol dan diëten die vlees bevatten.