Bekijk vragenCategory: Groentenhoe doperwten uit blik klaarmaken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe doperwten uit blik klaarmaken?
8 Answers
FeliciaFelicia answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om erwten uit blik te bereiden. Eén manier is om ze gewoon op te warmen in een pan op het fornuis. Een andere manier is ze te mengen met andere ingrediënten om een complexer gerecht te maken. Zo kunt u erwten uit blik mengen met champignons en hamblokjes voor een erwtensoep met ham, of ze mengen met pasta en kaas voor een pasta met erwten en kaasschotel.   Als je creatief wilt zijn, zijn er online veel recepten te vinden waarin je doperwten uit blik kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld erwten-spek beignets maken, of ze gebruiken als ingrediënt in pesto-saus.
HannaHanna answered 2 jaar ago
Spoel de erwten in een vergiet om overtollig natrium en kunstmatige smaakstoffen te verwijderen. Breng in een middelgrote pan 1 kopje water aan de kook. Voeg de erwten toe en zet het vuur laag. Laat 5 minuten sudderen, of tot ze gaar zijn. Giet het overtollige water af en dien onmiddellijk op.
HarveyHarvey answered 2 jaar ago
De beste manier om erwten uit blik te bereiden is ze eerst af te spoelen in koud water. Doe ze dan in een pot op het fornuis en verwarm ze tot ze warm zijn. U kunt ook zout, peper of andere kruiden toevoegen om ze beter te laten smaken.
AdamAdam answered 2 jaar ago
Er zijn vele manieren om erwten in blik te bereiden. Enkele populaire methoden zijn koken, magnetron of stomen. Koken is de eenvoudigste manier om erwten in blik te koken. Doe de erwten gewoon in een pan met kokend water en kook ze in 3-5 minuten gaar. Magnetron is een andere handige manier om erwten in blik te koken. Doe de erwten in een kom die geschikt is voor de magnetron en zet ze 2-3 minuten in de magnetron tot ze gaar zijn. Stomen is een andere gezonde manier om erwten in blik te bereiden. Leg de erwten in een stoommandje boven kokend water en stoom ze 5-7 minuten tot ze gaar zijn.
OdetteOdette answered 2 jaar ago
Er zijn vele manieren om erwten in blik te bereiden. Enkele populaire methoden zijn koken, stomen, magnetron en frituren. Als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke methode, is microgolven de beste manier. Doe de erwten in een voor de magnetron geschikte kom, bedek ze met water en zet ze 2-3 minuten op hoog vuur in de magnetron. Giet het water af en geniet! Als je de erwten wilt bakken, verhit dan wat olie in een pan op middelhoog vuur. Doe de erwten in de pan en bak ze tot ze goudbruin zijn.
ChristinaChristina answered 1 jaar ago
Spoel de erwten in een fijne zeef. Breng een pan water aan de kook en voeg de erwten toe. Laat 2 minuten koken en giet af. Doe de erwten terug in de pan en voeg 1/4 kopje boter of olijfolie toe. Pureer met een aardappelstamper of vork tot de gewenste consistentie is bereikt. Breng op smaak met zout en peper. Serveer warm.
JuliaJulia answered 1 jaar ago
Spoel ingeblikte erwten af in een vergiet onder koud stromend water. Schud zoveel mogelijk overtollig water eraf. Doe de afgespoelde erwten in een middelgrote pan. Voeg voldoende water toe om de erwten te bedekken. Breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en laat ongeveer 5 minuten sudderen, of tot de erwten zacht zijn. Giet het overtollige water af. Gebruik onmiddellijk, of doe ze in een afgedekte pot en zet ze in de koelkast voor later gebruik. Als u bevroren erwten wilt bereiden, doe ze dan in een magnetronbestendige schaal en ontdooi ze volgens de aanwijzingen op de verpakking voor gebruik.
ManouManou answered 1 jaar ago
U kunt erwten in blik bereiden door deze eenvoudige stappen te volgen: 1. Spoel de erwten in blik af in koud water. 2. Breng de erwten in een pan aan de kook. 3. Zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen, of tot ze gaar zijn. 4. Giet de erwten af en serveer ze warm of koud.