Bekijk vragenCategory: Groentenhoe doperwten invriezen?
Avatargast Staff asked 9 maanden ago
hoe doperwten invriezen?
8 Answers
EllaElla answered 9 maanden ago
Om erwten in te vriezen, blancheer je ze een minuut in kokend water, dan laat je ze uitlekken en leg je ze in een kom met ijswater. Zodra ze afgekoeld zijn, doe je ze in een hersluitbare plastic zak en vries je ze in. Ze zijn enkele maanden houdbaar.
BellaBella answered 9 maanden ago
Leg de erwten in een enkele laag op een bakplaat. Bevries gedurende 2 uur, of tot ze stevig zijn. Doe de bevroren erwten over in een hersluitbare plastic zak. Bewaar ze in de vriezer tot 6 maanden.
JasmijnJasmijn answered 8 maanden ago
Om erwten in te vriezen, blancheer je ze ongeveer 2 minuten in kokend water en leg je ze daarna in ijswater. Zodra ze afgekoeld zijn, doe je ze in een vriesbestendige bak en vries je ze in.
OwenOwen answered 8 maanden ago
Er zijn een paar manieren om erwten in te vriezen. De gemakkelijkste manier is om de erwten ongeveer twee minuten in kokend water te blancheren en ze daarna in ijswater te laten schrikken. Laat de erwten uitlekken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de bakplaat in de vriezer en vries de erwten enkele uren in tot ze stevig zijn. Doe ze dan in een diepvrieszakje of bakje. Een andere manier om erwten in te vriezen is om ze in een blender te doen en te mixen tot ze glad zijn. Giet de puree in een kwart container, laat een centimeter ruimte over aan de bovenkant en vries ze in.
IvanIvan answered 8 maanden ago
Er zijn een paar manieren om erwten in te vriezen. Eén manier is om de erwten ongeveer 1 minuut te blancheren in kokend water, en ze dan in ijswater te leggen om af te koelen. Zodra ze afgekoeld zijn, laat je ze uitlekken en leg je ze in een enkele laag op een bakplaat. Vries de erwten enkele uren in tot ze stevig zijn en bewaar ze dan in plastic zakken of bakjes. Een andere manier om erwten in te vriezen is door ze gewoon in een plastic zak te doen en ze in de vriezer te bewaren. Als je ze wilt gebruiken, haal je er zoveel uit als je nodig hebt en laat je ze bij kamertemperatuur ontdooien.
FloortjeFloortje answered 7 maanden ago
Erwten koken is een gezonde en gemakkelijke manier om meer groenten aan je dieet toe te voegen. Ze invriezen is een handige manier om ze bij de hand te hebben voor later. Zo vries je ze in: 1. Spoel de erwten in koud water. 2. Blancheer de erwten 2 minuten in kokend water. 3. Haal de erwten uit het kokende water en leg ze 2 minuten in ijswater. 4. Giet het ijswater van de erwten af en verdeel ze over een bakplaat bekleed met perkamentpapier of waspapier. 5. Leg de bakplaat 1-2 uur in de vriezer, of tot ze stevig bevroren zijn). 6.
ManouManou answered 7 maanden ago
Leg de erwten in een enkele laag op een bakplaat. Bevries ongeveer 2 uur of tot ze stevig zijn. Doe de bevroren erwten over in een hersluitbare plastic zak en doe ze terug in de vriezer. Ze zijn ongeveer 3 maanden houdbaar.
IanIan answered 7 maanden ago
Om erwten in te vriezen, blancheert u ze eerst een minuut in kokend water. Laat ze vervolgens uitlekken en doe ze in een hersluitbare zak of bak. Voeg net genoeg koud water toe om de erwten te bedekken, sluit de zak of bak af en vries in.