Bekijk vragenCategory: Groentenhoe courgette bewaren?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
hoe courgette bewaren?
4 Answers
KateKate answered 1 jaar ago
Er zijn verschillende manieren waarop je courgette kunt bewaren, zodat het langer vers en eetbaar blijft. Eén manier is om ze in de koelkast te bewaren. Je kunt ze in een geperforeerde zak doen of in een papieren handdoek wikkelen voordat je ze in de groentelade legt. Zo droogt de courgette niet uit    Een andere manier om courgette te bewaren is door het in te vriezen. Was en snijd de courgette eerst in de gewenste dikte. Blancheer de plakjes vervolgens door ze twee minuten te koken en ze daarna in ijswater te dompelen. Droog de plakjes vervolgens goed af alvorens ze op een koekplaat in te vriezen.
KeesKees answered 1 jaar ago
 Je kunt courgette in de koelkast of de vriezer bewaren.   Als je je courgettes in de koelkast bewaart, kun je dat het beste doen in een plastic zak. Zo voorkom je dat de courgette uitdroogt. Je kunt het ongeveer een week in de koelkast bewaren.   Als je de courgette in de vriezer gaat bewaren, kun je hem het beste eerst blancheren. Blancheren is een proces waarbij je de groente kort kookt in kokend water en daarna snel afkoelt in ijswater. Dit proces helpt de kleur en smaak te behouden. Na het blancheren kun je ze in luchtdichte bakjes of diepvrieszakjes tot zes maanden lang invriezen.
HannaHanna answered 1 jaar ago
Zucchini kan tot vijf dagen in de koelkast worden bewaard. Doe de courgette in een plastic zak en druk er zoveel mogelijk lucht uit. Zorg ervoor dat je de courgettes wast voordat je ze bewaart.
MilasMilas answered 1 jaar ago
Ervan uitgaande dat u verwijst naar hoe courgettepompoen te bewaren, zijn er een paar verschillende methoden die goed werken Zucchini kan in de koelkast worden bewaard, op de planken of in de groentelade. Op deze manier is het ongeveer 1-2 weken houdbaar. Als je het nog langer wilt bewaren, kun je het in plasticfolie wikkelen of in een afgesloten bakje doen voordat je het in de koelkast zet. Zucchini kan ook worden ingevroren om het langer te bewaren. Was de courgette eerst en snijd hem in ronde of blokjes. Spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat en vries ze enkele uren in.