Was de kool en snijd hem in vieren. Schil de taaie buitenste schil en gooi deze weg. Snijd de kwarten in dunne reepjes. Verhit in een grote pan of Nederlandse oven 1 eetlepel olie op middelhoog vuur tot het heet is. Voeg de gesneden kool toe en roerbak 3 minuten of tot de kool verwelkt is. Voeg 1 kopje water toe, dek af, zet het vuur laag en laat 20 minuten sudderen of tot de kool gaar is. Breng op smaak met sojasaus, rijstazijn of zwarte azijn. Serveer warm met gestoomde rijst.
Chinese kool, of bok choy, is een bladgroente die in verschillende gerechten kan worden gegeten. Om bok choy te stoven heb je nodig: -1 krop Chinese kool -1 eetlepel olijfolie of boter -1 ui, in blokjes gesneden -3 teentjes knoflook, fijngehakt -4 kopjes kippenbouillon of groentebouillon -2 eetlepels sojasaus of tamari saus -1 theelepel rijstazijn -1 theelepel sesamolie -zout en peper naar smaak Instructies: 1. Spoel de Chinese kool en hak in hapklare stukjes.2. Verhit de olijfolie of boter in een grote pan op middelhoog vuur.
Verwarm eerst een eetlepel olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de kool toe en bak deze ongeveer 5 minuten, af en toe roerend, tot hij lichtjes zacht is geworden. Voeg 2 kopjes water toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat ongeveer 20 minuten sudderen, of tot de kool heel zacht is. Breng op smaak met zout en peper voor het opdienen.
Er zijn vele manieren om Chinese kool te stoven. Sommige mensen voegen graag spek of ham toe aan het gerecht, terwijl anderen de voorkeur geven aan een eenvoudig glazuur van sojasaus en azijn. Hier is een eenvoudig recept dat u wellicht lekker vindt: Ingrediënten: 1/2 kop Chinese kool, in hapklare stukken gesneden 1/4 kop groentebouillon of water 1 eetlepel sojasaus 1 theelepel rijstazijn 1 theelepel suiker 1/4 theelepel sesamolie Streepje peper Instructies: Combineer in een grote pan of Nederlandse oven de gesneden Chinese kool, groentebouillon, sojasaus, rijstazijn, suiker, sesamolie en peper. Breng aan de kook op middelhoog vuur.
Om chinese kool te stoven, snijdt u het eerst in hapklare stukken. Verhit vervolgens wat olie in een pan op matig vuur en kook de kool tot hij zacht is. Voeg vervolgens wat water of bouillon toe en laat de kool 10-15 minuten sudderen. Breng ten slotte op smaak met zout en peper.
Er zijn vele manieren om chinese kool te stoven. Hier is één manier: 1. Snijd de kool in dunne reepjes. 2. Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur, en voeg de koolreepjes toe. 3. Roerbak de kool ongeveer 5 minuten, of tot hij zacht is maar nog steeds een beetje knapperig. 4. Voeg een theelepel sojasaus en een snufje suiker toe aan de pan, en roer om te combineren. 5. Serveer warm met rijst of noedels.
Om Chinese kool te stoven, heb je nodig: 1 Chinese kool, in vieren gesneden en versnipperd 2 eetlepels olie 1 ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 theelepel geraspte verse gemberwortel 1/2 theelepel suiker 2 eetlepels sojasaus 11/2 kopjes groentebouillon of water 1 eetlepel maïzena gemengd met 1 eetlepel koud water Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Voeg de ui, knoflook, gember en suiker toe en bak tot de ui zacht wordt, ongeveer 5 minuten. Roer de sojasaus en bouillon erdoor en breng het geheel aan de kook. Voeg de gesneden kool toe en kook 3 minuten.