Bekijk vragenCategory: Groentenhoe champignons schoonmaken?
Avatargast Staff asked 12 maanden ago
hoe champignons schoonmaken?
5 Answers
BellaBella answered 12 maanden ago
Paddenstoelen kunnen worden schoongemaakt met een zachte borstel of een vochtige doek. Als ze erg vuil zijn, kunt u ze kort afspoelen onder stromend water, maar zorg ervoor dat u ze goed droogt voordat u ze gebruikt of bewaart. Week champignons NIET in water - dan worden ze zompig en slijmerig.
MilasMilas answered 11 maanden ago
Er zijn een paar manieren om paddenstoelen schoon te maken, maar de meest gebruikelijke is om ze gewoon af te borstelen met een vochtige papieren handdoek. Als ze echt vuil zijn, kunt u ook een licht vochtige tandenborstel gebruiken. Een andere manier om paddenstoelen schoon te maken is ze ongeveer 20 minuten in koud water te laten weken en ze daarna af te spoelen. En tenslotte, als er taaie stelen of stukjes vuil zijn die moeilijk te verwijderen lijken, kunt u de steel en het vuil afsnijden en de paddenstoel in tweeën of vieren snijden.
FeliciaFelicia answered 11 maanden ago
Er zijn een paar methoden om paddestoelen schoon te maken. Een daarvan is om ze gewoon af te borstelen met een vochtige doek; een andere is om ze ongeveer 15 minuten in koud water te laten weken, dan af te spoelen en te drogen; en een derde is om ze af te borstelen met een beetje plantaardige olie.
KoenKoen answered 11 maanden ago
Maak champignons niet schoon met water. Veeg ze af met een vochtige doek.
GeorgeGeorge answered 11 maanden ago
Voor gekweekte paddenstoelen is een snelle spoeling met koud stromend water meestal voldoende. Zijn de champignons vuil of zanderig, dan kunt u ze met een zacht borsteltje schoonmaken. Week de champignons niet in water, want dan nemen ze veel water op en worden ze zompig. Bij wilde paddenstoelen is het belangrijk ze zorgvuldig te inspecteren op insecten, wormen en andere beestjes voordat u ze schoonmaakt. Gebruik een zachte borstel om voorzichtig vuil en resten te verwijderen. Week de paddenstoelen niet in water, want dan zullen ze veel water absorberen en zompig worden.