Bekijk vragenCategory: Groentenhoe broccolisoep maken?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
hoe broccolisoep maken?
8 Answers
CalebCaleb answered 1 jaar ago
Broccolisoep is een heerlijke en gezonde manier om van deze levendige groene groente te genieten. Er zijn veel verschillende manieren om broccolisoep te maken, maar hier is een basisrecept om u op weg te helpen.
KoenKoen answered 1 jaar ago
Ingrediënten: 1 stronk broccoli, in stukjes gesneden 1 kopje groentebouillon 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1/4 theelepel zwarte peper 1/4 theelepel zout 3 eetlepels ongezouten boter 1/3 kopje bloem voor alle doeleinden 2 kopjes melk Optionele toppings: geraspte kaas, hamblokjes, croutons, enz. Instructies: In een grote pan of Nederlandse oven, verwarm de groentebouillon op middelhoog vuur tot het suddert. Voeg de knoflook, broccoli, zwarte peper en zout toe. Kook gedurende 5-7 minuten tot de broccoli vork-tender is Smelt intussen de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur.
AaronAaron answered 1 jaar ago
Ingrediënten: -1 grote krop broccoli, in roosjes gesneden -1 ui, in blokjes gesneden -3 teentjes knoflook, fijngehakt -2 eetlepels olijfolie -4 kopjes groentebouillon of bouillon -Zout en peper naar smaak Instructies: 1. In een grote pan of Nederlandse oven, verhit de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en fruit ze tot ze doorschijnend zijn. 2. Voeg de broccoliroosjes en de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan laag en laat het ongeveer 15 minuten sudderen, of tot de broccoli zacht is. 3.
KoenKoen answered 1 jaar ago
Er zijn veel manieren om broccolisoep te maken, maar een van de gemakkelijkste en lekkerste manieren is om broccoli gewoon in kippen- of groentebouillon te koken tot hij heel zacht is. Daarna kunt u de soep pureren met een dompelmixer (of gewone blender) en op smaak brengen met zout, peper, en andere kruiden of specerijen. Voor een rijkere soep kun je na het pureren wat melk, room of kokosmelk toevoegen. En als je de soep wat voller wilt maken, kun je er voor het serveren wat gekookte rijst of quinoa door roeren.
HunterHunter answered 11 maanden ago
Ingrediënten: 1 grote of 2 kleine broccolikoppen, gehakt 1 ui, gesnipperd 4 kopjes groentebouillon 1 kop melk (of meer als je een dunnere soep wilt) 3 eetlepels boter 3 eetlepels bloem Zout en peper naar smaak Aanwijzingen: Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Roer de bloem erdoor en kook nog een minuut. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 10 minuten sudderen. Voeg de broccoli toe en kook nog 5 minuten, of tot de broccoli zacht is. Pureer het mengsel in een blender of keukenmachine (of gebruik een dompelmes in de pan).
CarmenCarmen answered 11 maanden ago
Ingrediënten: 1 ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 kop broccoliroosjes, klein gesneden 3 kopjes groentebouillon of kippenbouillon 1/2 kop half en half of zware room (optioneel) zout en zwarte peper naar smaak Instructies: 1. Fruit in een grote pan op middelhoog vuur de ui en knoflook in olijfolie tot ze zacht worden. 2. Voeg broccoli en groentebouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen. 3. Giet de soep in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde massa (wees voorzichtig - hete vloeistoffen kunnen explosies veroorzaken!) Of gebruik een dompelmixer in de pan.
KeesKees answered 11 maanden ago
Ingrediënten: 1 kop broccoli, gehakt 1 ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 4 kopjes kippen- of groentebouillon 1 kop melk Zout en peper, naar smaak 2 eetlepels boter of olijfolie Optioneel: Parmezaanse kaas en croutons voor de topping Instructies: 1. Bak in een grote pan op middelhoog vuur de uien en knoflook in boter of olijfolie tot ze zacht zijn. 2. Roer de broccoli en de bouillon erdoor. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten sudderen. 3. Pureer de soep met een staafmixer of traditionele blender tot een gladde massa. Doe de soep terug in de pan en roer de melk erdoor. Breng op smaak met zout en peper. 4.
MaxMax answered 11 maanden ago
1. Verwarm eerst wat olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze tot hij zacht is, ongeveer 5 minuten. 2. Voeg de knoflook en de broccoli toe en bak nog een paar minuten door tot de broccoli iets zachter is geworden. 3. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen. 4. Gebruik een dompelmixer (of doe voorzichtig over in een gewone blender) om het geheel glad te maken. Breng op smaak met zout en peper en serveer warm met eventueel wat croutons.