Bekijk vragenCategory: Groentenhoe broccolisoep maken?
Avatargast Staff asked 3 weken ago

hoe broccolisoep maken?

4 Answers
CalebCaleb answered 3 weken ago

Broccolisoep is een heerlijke en gezonde manier om van deze levendige groene groente te genieten. Er zijn veel verschillende manieren om broccolisoep te maken, maar hier is een basisrecept om u op weg te helpen.

KoenKoen answered 3 weken ago

Ingrediënten: 1 stronk broccoli, in stukjes gesneden 1 kopje groentebouillon 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1/4 theelepel zwarte peper 1/4 theelepel zout 3 eetlepels ongezouten boter 1/3 kopje bloem voor alle doeleinden 2 kopjes melk Optionele toppings: geraspte kaas, hamblokjes, croutons, enz. Instructies: In een grote pan of Nederlandse oven, verwarm de groentebouillon op middelhoog vuur tot het suddert. Voeg de knoflook, broccoli, zwarte peper en zout toe. Kook gedurende 5-7 minuten tot de broccoli vork-tender is Smelt intussen de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur.

AaronAaron answered 3 weken ago

Ingrediënten: -1 grote krop broccoli, in roosjes gesneden -1 ui, in blokjes gesneden -3 teentjes knoflook, fijngehakt -2 eetlepels olijfolie -4 kopjes groentebouillon of bouillon -Zout en peper naar smaak Instructies: 1. In een grote pan of Nederlandse oven, verhit de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en fruit ze tot ze doorschijnend zijn. 2. Voeg de broccoliroosjes en de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan laag en laat het ongeveer 15 minuten sudderen, of tot de broccoli zacht is. 3.

KoenKoen answered 2 weken ago

Er zijn veel manieren om broccolisoep te maken, maar een van de gemakkelijkste en lekkerste manieren is om broccoli gewoon in kippen- of groentebouillon te koken tot hij heel zacht is. Daarna kunt u de soep pureren met een dompelmixer (of gewone blender) en op smaak brengen met zout, peper, en andere kruiden of specerijen. Voor een rijkere soep kun je na het pureren wat melk, room of kokosmelk toevoegen. En als je de soep wat voller wilt maken, kun je er voor het serveren wat gekookte rijst of quinoa door roeren.