Bekijk vragenCategory: Groentenhoe broccoli wokken?
Avatargast Staff asked 3 maanden ago
hoe broccoli wokken?
6 Answers
EllaElla answered 2 maanden ago
Er zijn vele methoden om broccoli te koken, maar een van de lekkerste en gezondste is door het te roerbakken. Zo doe je dat: 1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. 2. Verhit wat olie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur 3. Voeg de broccoliroosjes toe en roerbak ze 3-5 minuten, tot ze gaar zijn maar nog een beetje knapperig 4. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje sojasaus of andere Aziatische saus. Onmiddellijk opdienen.
LeoLeo answered 2 maanden ago
Er zijn een paar manieren om broccoli te wokken. Eén manier is om de broccoli eerst ongeveer een minuut in kokend water te blancheren, en daarna in ijswater te schokken om het kookproces te stoppen. Giet de broccoli af en doe hem in een hete wok met olie, knoflook en chilipepers. Roerbak tot de broccoli gaar is. Een andere manier om broccoli te wokken is om het te mengen met andere groenten zoals paprika's, uien en wortels. Doe olie, knoflook en chilipepers in de wok en roerbak de groenten tot ze allemaal gaar zijn. Deze methode is ideaal om een snel en gemakkelijk roerbakgerecht te maken.
KirstenKirsten answered 2 maanden ago
Om broccoli te wokken, verwarmt u eerst een grote wok of koekenpan voor op middelhoog vuur. Snijd de broccoli in roosjes en voeg ze toe aan de hete pan. Voeg een eetlepel olie toe en roerbak de broccoli 3-5 minuten, of tot hij zacht maar nog enigszins knapperig is. Breng op smaak met zout en peper voor het opdienen.
BellaBella answered 2 maanden ago
Snijd de broccoli in hapklare roosjes. Breng een pan water aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook gedurende 2-3 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en spoel af met koud water. Verhit een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Voeg plantaardige olie toe en draai het geheel om. Voeg de broccoli toe en bak deze 2-3 minuten, onder regelmatig roeren, tot hij goudbruin en lichtjes verkoold is aan de randen. Roer de sojasaus erdoor en serveer direct.
KateKate answered 1 week ago
Er zijn vele manieren om broccoli te wokken. Je kunt er een saus aan toevoegen, of het sauteren met knoflook en olijfolie. Mijn favoriete manier om broccoli te wokken is om het eerst een paar minuten te stomen tot het een beetje zacht is, en het dan toe te voegen aan een hete wok met wat olijfolie en knoflook. Ik voeg ook graag een beetje sojasaus toe voor extra smaak.
IsabelIsabel answered 1 week ago
Om broccoli te wokken, verhit je wat olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de broccoli toe en roerbak 2-3 minuten tot hij heldergroen begint te worden. Breng op smaak met zout en peper en dien onmiddellijk op.