Bekijk vragenCategory: Groentenhoe broccoli stomen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe broccoli stomen?
4 Answers
HelenaHelena answered 2 jaar ago
Leg de broccoliroosjes in een stoommandje of vergiet en zet het boven 1 of 2 centimeter kokend water in een pan. Dek af en stoom gedurende 3 tot 5 minuten, tot ze zacht zijn. Als u bevroren broccoli gebruikt, zet deze dan 3 tot 5 minuten in de magnetron op HOOG en roer tijdens het koken één keer om. Laat goed uitlekken voor het serveren.
DaphneDaphne answered 2 jaar ago
Plaats broccoli in een stoommandje boven 1 centimeter kokend water. Dek af en stoom gedurende 3 tot 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Besprenkel met boter of olijfolie indien gewenst. Breng op smaak met zout, peper en Parmezaanse kaas indien gewenst. Bekijk deze video over hoe je broccoli elke keer perfect stoomt: https://www.youtube.com/watch?v=AFeGtIT2aik&feature=youtu.
KoenKoen answered 2 jaar ago
Er zijn vele manieren om broccoli te stomen. Eén manier is om de roosjes in hapklare stukjes te snijden en ze in een stoommandje te leggen. Breng een pan water aan de kook, zet het vuur laag en plaats het stoommandje in de pan. Dek af en laat 3-5 minuten koken, of tot de broccoli zacht is. U kunt broccoli ook in de magnetron stomen. Doe de roosjes in een magnetronschaal, bedek ze met plasticfolie en zet ze 2-3 minuten in de magnetron, of tot ze gaar zijn.
IanIan answered 2 jaar ago
Snijd eerst de broccoliroosjes in kleine stukjes. Vul een pot met ongeveer een centimeter water en zet deze op het fornuis. Doe de broccoli in een stoommandje en plaats het mandje in de pan. Zet het vuur op middelhoog en laat de broccoli 5-7 minuten stomen, of tot hij naar wens gaar is. U kunt ook knoflook, zout of andere kruiden toevoegen om de smaak te versterken.