Bekijk vragenCategory: Groentenhoe bonenkruid zaaien?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe bonenkruid zaaien?
5 Answers
NaomiNaomi answered 2 jaar ago
Bonenkruid is een heerlijk kruid dat gebruikt wordt om smaak te geven aan voedsel. Het kan worden gekweekt uit zaad, en de beste manier om dat te doen is door de zaden op de grond te strooien en ze dan lichtjes te bedekken met aarde. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en wacht tot de plantjes groeien voordat je ze oogst.
DannyDanny answered 2 jaar ago
Er zijn verschillende manieren om bonenkruid te zaaien. De gemakkelijkste manier is om het zaad direct in de grond te zaaien. Bonenkruid kan ook worden gekweekt uit transplantaten. Gebruik bij het uitplanten een goed gedraineerd grondmengsel en geef regelmatig water. Knip de bloemknoppen af als ze zich vormen om meer groei te stimuleren. Bonenkruid kan ook worden gekweekt uit stekken van bestaande planten. Knip gewoon een stengel bonenkruid af, verwijder alle bladeren op twee na, en zet hem in water tot zich nieuwe wortels vormen. Zodra de wortels zijn gegroeid, plant u het stekje in de grond en geeft u het regelmatig water.
DaphneDaphne answered 2 jaar ago
Bonenkruid (Satureja hortensis) is een eenjarig, groen, bossig kruid dat zowel voor de bladeren als voor de bloemen wordt gebruikt. De bladeren zijn het deel van de plant dat het meest wordt gegeten. Bonenkruid kan worden gezaaid door rechtstreeks in de tuin te zaaien of door zaailingen te verplanten. Bij het uitplanten moet u na het planten goed water geven. Bonenkruid groeit het best in de volle zon en droge grond. Het is een trage starter, dus verwacht geen groei tot na de eerste vorst. Zodra het warmer wordt, zal het bonenkruid snel groeien en moet het verschillende keren worden teruggesnoeid om te voorkomen dat het te hoog en te mager wordt.
FeliciaFelicia answered 2 jaar ago
Bonenkruid is een soort kruid dat in veel verschillende gerechten wordt gebruikt. Het heeft een sterke smaak en wordt vaak gebruikt als specerij. Om bonenkruid te zaaien, moet je het zaad kopen en het vervolgens in aarde planten. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en veel zonlicht krijgt. De plantjes moeten ongeveer 12 centimeter uit elkaar staan. Geef de planten regelmatig water en oogst ze als ze nog jong zijn voor de beste smaak.
NovaNova answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om bonenkruid te zaaien. Eén manier is om de zaden direct in de grond te zaaien. Een andere manier is om de zaden in potten te zaaien en ze later in de grond te planten. Zorg ervoor dat wanneer je bonenkruid zaait, je dat doet op een plek die veel zonlicht krijgt. De planten hebben minstens zes uur zonlicht per dag nodig om goed te kunnen groeien.