Bekijk vragenCategory: Groentenhoe bonenkruid stekken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe bonenkruid stekken?
8 Answers
PhilouPhilou answered 2 jaar ago
Om een stek te nemen van een hartig kruid of groente, maak je eerst voorzichtig de grond rond de plant los met je vingers. Snijd vervolgens met een scherp mes onder de bodemlijn van de plant en zorg ervoor dat er minstens één of twee gezonde bladeren op het stekje zitten. Plaats de stek ten slotte in een kleine pot met vochtige grond en geef goed water. Zet de pot op een zonnige plek en geef regelmatig water totdat de plant goed is ingeburgerd.
HunterHunter answered 2 jaar ago
De beste manier om bonenkruid te stekken is door een bewortelingshormoon te gebruiken en de stekken vervolgens in water of aarde te plaatsen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en wacht tot nieuwe groei verschijnt voordat u de stekken in een pot overplant.
GijsGijs answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om bonenkruid te stekken. Eén manier is om een stengel van de plant af te snijden, en dan een klein sneetje in de stengel te maken. Leg de stengel in water, en het zal beginnen te wortelen. Een andere manier is om een klein stukje van de plant te nemen en het in aarde te steken. De beste tijd om te stekken is wanneer de plant actief groeit.
NovaNova answered 1 jaar ago
Er zijn een paar methoden die u kunt gebruiken om bonenkruid te stekken. Een daarvan is om met een scherp mes een stengel af te snijden met een aantal bladeren eraan. U kunt dan de bladeren van de stengel strippen en ze in water of aarde leggen. Een andere methode is het gebruik van een bewortelingshormoon om het stekje te laten wortelen. Ten slotte kunt u het stekje ook gewoon rechtstreeks in de grond zetten en hopen dat het vanzelf wortelt.
DannyDanny answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om bonenkruid te stekken. Eén manier is om met een scherp mes een horizontale snede te maken net onder een knoop (het punt waar de bladeren uit de stengel groeien). Verwijder de onderste bladeren en dompel het afgesneden uiteinde van de stengel in water. U kunt de stek vervolgens in aarde plaatsen of in water vermeerderen. Een andere manier om bonenkruid te stekken is door een stengelknipper te gebruiken. Maak een diagonale snede net onder een knoop, verwijder de onderste bladeren en dompel het afgesneden uiteinde van de stengel in water. Plaats het stekje vervolgens in aarde of vermeerder het in water.
ManouManou answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om bonenkruid te stekken. Een daarvan is om een klein stukje van de stengel af te snijden (ongeveer 2-3 centimeter) en dan alle bladeren te verwijderen, behalve een of twee aan de bovenkant. Dompel de onderkant van het stekje in water en plaats het vervolgens in een potgrondloze mix. Een andere mogelijkheid is om een blad van de stengel te verwijderen en dan een verticale snee in de stengel te maken. Dompel de onderkant van het stekje in water en plaats het vervolgens in een potgrondloze mix. Je kunt ook gewoon een klein stukje wortel van je plant verwijderen en dat in wat water leggen totdat het nieuwe wortels vormt.
JaysonJayson answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om bonenkruid te stekken. Eén manier is om een stengel af te snijden van de plant. Snijd een stengel af die minstens 4 tot 6 centimeter lang is en waaraan twee of drie bladeren zitten. Strip de bladeren van de onderste 2-3 centimeter van de stengel en snijd de stengel dan doormidden. Doop het uiteinde van elke helft in bewortelingshormoon en steek het dan in vochtige grond. Houd de grond vochtig en wacht tot zich nieuwe wortels vormen. Zodra zich nieuwe wortels hebben gevormd, kunt u het stekje in uw tuin overplanten. Een andere manier om een stek te nemen is om een klein stukje wortel van je plant te nemen.
HannaHanna answered 1 jaar ago
Stekken zijn een geweldige manier om planten te vermeerderen, en ze kunnen worden genomen van zowel groene als houtachtige planten. Voor groene planten neem je een zachthouten stek van nieuwe, nog niet afgeharde groei. Voor houtachtige planten neem je een hardhouten stek van slapende groei (groei die is gestopt voor de winter). Bij het stekken is het belangrijk ervoor te zorgen dat de stengel schoon en ziektevrij is. Vervolgens kunt u de stengel in bewortelingshormoon dopen voordat u hem in de grond plant. Bewortelingshormoon bevordert de wortelgroei en verhoogt de kans op succes.