Bekijk vragenCategory: Groentenhoe bonenkruid snoeien?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe bonenkruid snoeien?
5 Answers
OdinOdin answered 2 jaar ago
Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het snoeien van bonenkruid: 1. Bonenkruidplanten hebben de neiging nogal struikachtig te worden, dus u moet ze regelmatig snoeien om hun vorm te behouden en te voorkomen dat ze uw tuin overnemen. 2. Bonenkruid kan op elk moment worden geoogst, zelfs tijdens de bloei. Als u de bladeren oogst, groeien er snel nieuwe bladeren terug. 3. Hartige planten hebben niet veel water nodig, dus u kunt water besparen door ze op een plek te planten die gedeeltelijk zon krijgt of zelfs volle schaduw.
FenderFender answered 2 jaar ago
De beste manier om een bonenkruid te snoeien is door het ongeveer 1/3 van zijn hoogte terug te snoeien. Bonenkruid kan ook worden gesnoeid door de dode of zieke takken te verwijderen. Zorg ervoor dat u uw snoeischaar voor gebruik ontsmet met alcohol of bleekmiddel.
JuliaJulia answered 2 jaar ago
De beste tijd om bonenkruid te snoeien is vlak na de bloei. Knip de bloemaren aan de basis af en snoei vervolgens ongeveer een derde van de groei van het vorige jaar weg. Verwijder ook alle dode of zieke bladeren.
KeesKees answered 2 jaar ago
Begin met jonge planten en knijp de uiteinden van de scheuten af met je vingers. Het afknijpen van de uiteinden zal de plant stimuleren om bossiger te worden en meer bladeren te produceren. Je kunt ook oudere planten snoeien door ze met een derde tot de helft terug te snoeien.
HannaHanna answered 1 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om bonenkruidplanten te snoeien. De meest gebruikelijke manier is om de uiteinden van de takken af te knippen als ze jong zijn. Dit stimuleert de plant om bossiger te worden en meer bladeren te produceren. U kunt ook oudere, dode bladeren van de planten afknippen om ze gezond en fris te houden. Tenslotte kunt u de bladeren van de plant naar behoefte oogsten. Bonenkruid is een overblijvende plant, dus hij blijft teruggroeien, zelfs nadat u enkele bladeren hebt geoogst.