Bekijk vragenCategory: Groentenhoe bloemkool invriezen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe bloemkool invriezen?
4 Answers
HarveyHarvey answered 2 jaar ago
Om bloemkool in te vriezen, eerst wassen en in roosjes snijden. Blancheer de roosjes ongeveer 2 minuten in kokend water en laat ze daarna snel afkoelen in ijswater. Giet het water af en spreid de roosjes uit op een bakplaat. Laat ze een paar uur invriezen en doe ze dan over in een vriezerbestendige bak of zak.
OdinOdin answered 2 jaar ago
Om bloemkool in te vriezen, blancheer je hem eerst drie minuten in kokend water. Giet het af en laat het schrikken in ijswater. Laat het daarna weer uitlekken en spreid het uit op een bakplaat, zodat het elkaar niet raakt. Laat de bloemkool twee uur bevriezen en doe hem dan over in een zakje met een rits. In de diepvries is hij tot zes maanden houdbaar.
KateKate answered 2 jaar ago
Het is eigenlijk heel gemakkelijk om bloemkool in te vriezen, en er zijn een paar verschillende manieren waarop je dat kunt doen. Hier zijn wat tips:  
  • Snijd de bloemkool in roosjes en blancheer ze een paar minuten in kokend water. Dit helpt om de kleur en textuur te behouden.
  • - Dompel de roosjes na het blancheren onmiddellijk onder in ijswater om het kookproces te stoppen.
  • - Zodra ze afgekoeld zijn, laat u ze goed uitlekken en spreidt u ze uit op een bakplaat of bord bekleed met perkamentpapier. Leg ze ongeveer een uur in de vriezer tot ze stevig zijn.
  • - Zodra ze bevroren zijn, kun je ze overbrengen in een diepvrieszakje of -bakje.
BrittBritt answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om bloemkool in te vriezen. Eén manier is om de bloemkool een minuutje in kokend water te blancheren en daarna in ijswater te laten schrikken. Giet het af en leg het op een bakplaat om in te vriezen. Eenmaal bevroren, kun je het in een diepvrieszakje of -bakje doen.   Een andere manier is om de bloemkool gaar te koken, af te laten koelen en in te vriezen. Je kunt het in afzonderlijke zakjes of bakjes invriezen, of je kunt het in één grote zak invriezen.   De derde manier is om de bloemkool gewoon in roosjes te snijden en ze zo in te vriezen. Ze hoeven niet eerst geblancheerd te worden.