Bekijk vragenCategory: Groentenhoe bloemkool invriezen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe bloemkool invriezen?
6 Answers
OdetteOdette answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om bloemkool in te vriezen:  
  1. Snijd de roosjes in kleine stukjes en blancheer ze ongeveer twee minuten in kokend water, laat ze dan uitlekken en koel ze snel in ijswater. Schud het overtollige water eraf en verpak de roosjes in luchtdichte bakjes of diepvrieszakjes.
  2. 2. Spreid een centimeter bloemkoolroosjes uit op een bakplaat en vries ze in tot ze stevig zijn; doe ze daarna over in luchtdichte bakjes of diepvrieszakjes.
  3. 3. Pureer de gekookte bloemkool met een beetje boter of melk, zout en peper naar smaak. Verpak in luchtdichte bakjes of diepvrieszakjes.
ChristinaChristina answered 2 jaar ago
Ervan uitgaande dat u wilt weten hoe u gekookte bloemkool kunt invriezen, zijn er een paar verschillende methoden die u kunt gebruiken. Een daarvan is om de bloemkool eerst te blancheren door hem 3-5 minuten te koken en hem daarna in een ijsbad te laten schrikken. Dit voorkomt de vorming van ijskristallen. Een andere methode is om de bloemkool 5 minuten te stomen voordat u hem in de vriezer legt. Ook dit helpt de vorming van ijskristallen te voorkomen. Welke methode je ook kiest, zorg ervoor dat je de bloemkool volledig laat afkoelen voordat je hem invriest in een luchtdichte container. Ingevroren gekookte bloemkool is tot 6 maanden houdbaar.
CharlieCharlie answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om bloemkool in te vriezen. Eén manier is om de bloemkool eerst te blancheren door hem 3-5 minuten te koken en daarna in ijswater te laten schrikken. Nadat hij is afgekoeld, kunt u hem laten uitlekken en invriezen in plastic zakjes of bakjes. Een andere manier is om de bloemkool te roosteren of te stomen, af te laten koelen en in zakjes of bakjes in te vriezen. Je kunt de bloemkool ook in roosjes snijden en zo invriezen. Zorg ervoor dat je ze uitspreidt op een bakplaat zodat ze niet aan elkaar plakken en vries ze een nacht in. Daarna kun je ze in een diepvrieszakje of bakje doen.
JasmijnJasmijn answered 1 jaar ago
Om bloemkool in te vriezen, blancheert u hem eerst 2 minuten in kokend water. Leg hem dan in ijswater om af te koelen. Giet het water af en doe de bloemkool in een hersluitbare plastic zak. Label de zak met de datum en vries in. Om te gebruiken, gewoon ontdooien en koken zoals gewenst.
MirteMirte answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om bloemkool in te vriezen. De meest populaire manier is om de roosjes ongeveer twee minuten te blancheren in kokend water en ze daarna in ijswater te laten schrikken. Laat de roosjes uitlekken en spreid ze uit op een bakplaat, vries ze ongeveer twee uur in en doe ze dan over in een vriesbestendige zak of bak. Een andere manier om bloemkool in te vriezen is door hem eerst op hoge temperatuur te roosteren tot hij licht gebruind is. Laat de geroosterde bloemkool volledig afkoelen en vries hem dan in kleinere porties in door hem over te brengen in een diepvrieszakje of bakje. U kunt de bloemkool ook in kleine stukjes snijden en invriezen zonder ze eerst te blancheren of te roosteren.
MaxMax answered 1 jaar ago
U kunt bloemkool invriezen door het een minuut in kokend water te blancheren en het dan over te doen in ijswater. Zodra het afgekoeld is, kunt u het laten uitlekken en verpakken in luchtdichte bakjes of diepvrieszakjes. In de vriezer is hij tot zes maanden houdbaar.