Bekijk vragenCategory: Groentenhoe bloemkool invriezen?
Avatargast Staff asked 2 maanden ago

hoe bloemkool invriezen?

2 Answers
OdetteOdette answered 1 maand ago

Er zijn een paar manieren om bloemkool in te vriezen:
 

  1. Snijd de roosjes in kleine stukjes en blancheer ze ongeveer twee minuten in kokend water, laat ze dan uitlekken en koel ze snel in ijswater. Schud het overtollige water eraf en verpak de roosjes in luchtdichte bakjes of diepvrieszakjes.
  2. 2. Spreid een centimeter bloemkoolroosjes uit op een bakplaat en vries ze in tot ze stevig zijn; doe ze daarna over in luchtdichte bakjes of diepvrieszakjes.
  3. 3. Pureer de gekookte bloemkool met een beetje boter of melk, zout en peper naar smaak. Verpak in luchtdichte bakjes of diepvrieszakjes.
ChristinaChristina answered 1 maand ago

Ervan uitgaande dat u wilt weten hoe u gekookte bloemkool kunt invriezen, zijn er een paar verschillende methoden die u kunt gebruiken. Een daarvan is om de bloemkool eerst te blancheren door hem 3-5 minuten te koken en hem daarna in een ijsbad te laten schrikken. Dit voorkomt de vorming van ijskristallen. Een andere methode is om de bloemkool 5 minuten te stomen voordat u hem in de vriezer legt. Ook dit helpt de vorming van ijskristallen te voorkomen. Welke methode je ook kiest, zorg ervoor dat je de bloemkool volledig laat afkoelen voordat je hem invriest in een luchtdichte container. Ingevroren gekookte bloemkool is tot 6 maanden houdbaar.