Bekijk vragenCategory: Groentenhoe blijft champignonsoep wit?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
hoe blijft champignonsoep wit?
2 Answers
AbbyAbby answered 1 jaar ago
Champignonsoep blijft meestal wit omdat hij wordt gemaakt met een roux op basis van zuivel, een mengsel van bloem en boter of olie dat wordt gekookt tot het dik en bruisend wordt. De roux dient als verdikkingsmiddel en stabilisator voor de soep, en geeft haar ook een romige textuur en een aangename smaak. Als de soep is gemaakt met zuivelvrije melk of bouillon, zal hij waarschijnlijk een lichtbruine of bruine kleur hebben in plaats van wit. Maar er zijn ook commercieel bereide champignonsoepen die wit zijn ook al bevatten ze geen zuivelproducten, dus het hangt echt af van het recept dat wordt gebruikt.
DannyDanny answered 1 jaar ago
De soep blijft wit door de bloem die gebruikt wordt om hem te verdikken. Meel is een verdikkingsmiddel, en het wordt vaak gebruikt in soepen om ze een romige consistentie te geven. Het kan ook helpen ingredi├źnten te binden, daarom wordt het vaak gebruikt in vleesgerechten. Wanneer bloem wordt gemengd met water, vormt het een dikke pasta die soepen en sauzen kan helpen indikken en stabiliseren.