Bekijk vragenCategory: Groentenhoe bewaar ik shiitake?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
hoe bewaar ik shiitake?
12 Answers
ChristinaChristina answered 1 jaar ago
Shiitake kan vers worden bewaard door ze in een papieren zak in de koelkast te leggen. Ze zijn dan ongeveer een week houdbaar. Je kunt ze ook invriezen door ze in kleine stukjes te hakken en in een luchtdichte bak of zak in te vriezen. Ze zijn dan ongeveer zes maanden houdbaar.
DannyDanny answered 1 jaar ago
Shiitake paddenstoelen kunnen in een papieren zak in de groentelade van de koelkast maximaal 1 week vers worden bewaard. Als je ze langer wilt bewaren, kun je ze invriezen. Om ze in te vriezen, spoel je de paddenstoelen eerst af en dep je ze droog. Snijd het steeltje eraf en snijd het kapje in dunne reepjes. Spreid ze uit op een bakplaat en vries ze in tot ze stevig zijn, doe ze dan over in een zakje met rits en bewaar ze in de vriezer. Ze zijn tot 6 maanden houdbaar.
EliasElias answered 1 jaar ago
Shiitake paddenstoelen kunnen tot een week vers in de koelkast worden bewaard. Als je ze langer moet bewaren, kun je ze tot zes maanden invriezen. Zorg er wel voor dat ze helemaal droog zijn voordat je ze invriest.
AdamAdam answered 1 jaar ago
De beste manier om shiitake paddenstoelen te bewaren is door ze in een papieren handdoek te wikkelen en in een plastic zak te doen. Ze kunnen dan tot vijf dagen in de koelkast worden bewaard.
JasmijnJasmijn answered 1 jaar ago
De beste manier om shiitake paddenstoelen te bewaren is in een papieren zak in de koelkast. Ze blijven 5-7 dagen vers. Was ze niet voor het bewaren, want dat verkort de houdbaarheid. Als je meer hebt dan je binnen een paar dagen kunt gebruiken, kun je ze invriezen. Leg ze gewoon op een bakplaat en vries ze in tot ze stevig zijn, doe ze dan over in een vriesbestendige bak of zak. In de vriezer blijven ze tot zes maanden goed.
IlseIlse answered 1 jaar ago
Shiitake paddenstoelen kunnen 3-4 dagen in de koelkast bewaard worden. U kunt ze ook tot 2 maanden invriezen. Zorg er wel voor dat je ze voor het invriezen blancheert (d.w.z. ze een minuut lang in kokend water koken en dan in ijswater dompelen). Dit zorgt ervoor dat de enzymen die ervoor zorgen dat shiitake paddenstoelen bederven niet meer werken. Als u ze wilt gebruiken, laat ze dan helemaal ontdooien en kook ze zoals u wilt. Ze zijn heerlijk gesauteerd, gegrild, of toegevoegd aan soepen of stoofschotels.
AliceAlice answered 1 jaar ago
Shiitake paddenstoelen kunnen in een papieren zak tot een week in de koelkast bewaard worden.
DenzelDenzel answered 1 jaar ago
Shiitake paddenstoelen kunnen tot vier dagen in de koelkast bewaard worden. Om shiitake paddenstoelen te bewaren, haal je ze eerst uit de verpakking en spoel je ze af met koud water. Dep ze vervolgens droog met een papieren handdoek en doe ze in een zip-top zak of luchtdichte container. Bewaar de paddenstoelen tot vier dagen in de koelkast.
HannaHanna answered 1 jaar ago
Shiitake paddenstoelen kunnen in een papieren zak tot 1 week in de koelkast bewaard worden.
FeliciaFelicia answered 1 jaar ago
Shiitake paddenstoelen kunnen tot vijf dagen vers in de koelkast worden bewaard. Als u ze langer wilt bewaren, kunt u ze invriezen. Om ze in te vriezen, snij je eerst de steeltjes eraf en de hoedjes in plakjes. Spreid de paddenstoelen uit op een bakplaat en leg ze in de vriezer. Eenmaal bevroren, overbrengen naar een afgesloten container of zak. In de vriezer zijn ze tot zes maanden houdbaar.
KeesKees answered 1 jaar ago
Shiitake kun je vers in een papieren zak in de koelkast maximaal een week bewaren. Je kunt ze ook invriezen voor later gebruik door ze eerst in plakjes te snijden en dan in te vriezen op een bakplaat. Als ze eenmaal bevroren zijn, kun je ze in een diepvrieszak doen. In de vriezer blijven ze enkele maanden goed.
PhilouPhilou answered 1 jaar ago
Verse shiitake paddenstoelen kunnen tot vier dagen in de koelkast bewaard worden. Om ze te bewaren doe je ze in een papieren zak of wikkel je ze in papieren handdoeken. Maak de handdoek vochtig en wring hem dan uit zodat de shiitake net vochtig is, niet nat. Doe de paddenstoelen in een plastic zak en bewaar ze in de koelkast. Als u shiitake paddenstoelen wilt invriezen, blancheer ze dan eerst twee minuten in kokend water. Koel ze dan snel af door ze in ijswater te dompelen. Laat ze goed uitlekken en leg ze op een met waspapier beklede bakplaat. Leg de bakplaat in de vriezer en vries de paddenstoelen twee uur in.