Bekijk vragenCategory: Groentenhoe bereid je bloemkoolsoep?
Avatargast Staff asked 2 maanden ago

hoe bereid je bloemkoolsoep?

3 Answers
GigiGigi answered 1 maand ago

Er zijn veel manieren om bloemkoolsoep te bereiden, maar een van de gemakkelijkste methoden is om bloemkool gewoon in kippen- of groentebouillon te laten sudderen tot hij zacht is. Zodra de bloemkool gekookt is, kan het worden gemengd met een mixer of keukenmachine om een gladde consistentie te creëren. Voor extra smaak kunt u kruiden als kerriepoeder, gember of knoflook toevoegen voordat u het gaat blenden. Je kunt er ook kokosmelk, room of yoghurt doorheen roeren voor een rijkere soep. Breng de soep op smaak met zout en peper en serveer hem heet.

AaronAaron answered 4 dagen ago

Ingrediënten: 1 grote kop bloemkool, in roosjes gebroken 2 eetlepels olijfolie, verdeeld 1 grote ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 4 kopjes kippen- of groentebouillon 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes ½ kopje gewone yoghurt of zure room Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak Instructies: 1. Verhit in een grote pan 1 eetlepel van de olie op middelhoog vuur. Voeg de bloemkool en de ui toe en kook tot de groenten zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Voeg de knoflook toe en kook nog 1 minuut. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 minuten sudderen.

EvanEvan answered 3 dagen ago

Ingrediënten: -1 kop bloemkool, gehakt -1 ui, gesnipperd -2 teentjes knoflook, fijngehakt -4 kopjes groentebouillon of water -Zout en peper naar smaak Optionele ingrediënten: -1 kop gekookte witte bonen, gespoeld en uitgelekt -1/4 kopje voedingsgistvlokken -1 theelepel gerookte paprika Instructies: 1. Fruit in een grote pan de uien in olijfolie tot ze zacht zijn. Voeg knoflook en bloemkool toe en bak nog een paar minuten. Voeg groentebouillon of water toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten sudderen, of tot de bloemkool heel zacht is. 2.