Om snijbonen te bakken heb je nodig: snijbonen, olijfolie, (optioneel) uien en wat zout. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was en schil de snijbonen en snij ze in blokjes. Spoel vervolgens de blokjes af en leg ze op een met olijfolie ingevette bakplaat. Rooster de blokjes in de oven gedurende ongeveer 15 minuten totdat ze krokant worden. Voeg zo nodig wat ui toe en breng het gerecht op smaak met zout.
Snijbonen zijn eenvoudig te bereiden. Begin met wassen en het verwijderen van de stengels. Verwarm dan een koekenpan of wok met wat olie en voeg de snijbonen toe. Bak de bonen voor 7-10 minuten, of totdat ze zacht zijn. Voeg naar smaak kruiden, zout en peper toe.
Ik bak mijn snijbonen door ze te frituren in een grote koekenpan met een laagje olie. Eerst voeg ik wat zout en peper toe aan de olie en laat het geheel bakken totdat de bonen knapperig en bruin zijn.