Ehm, even denken. Hmm... Ik ga het even vragen aan mijn moeder: 'Hé mam, hoe bak je paling?'. Weet je wat ze zegt? 'Gooi 'm in de pan en laat 'm zijn gang gaan!' Daar is ze goed in.
Ik begin met het schoonmaken en klaarmaken van de paling. Verwijder het kopje, kraak de kieuwen, en verwijder de innards. Neem een kom en meng zout en bloem samen. Haal vervolgens de paling door de bloemmengsel en laat even staan. Als laatste, bak de paling in een koekenpan met wat olie. Geniet van de maaltijd!
Een heerlijke paling bakken is echt niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Allereerst moet je de paling goed schoonmaken en de ingewanden verwijderen. Daarna besmeer je de paling licht met wat olijfolie en peper je het licht. Verwarm je oven voor op 190 graden en leg de paling in een ovenschaal. Voeg wat zout, knoflook en wat uien toe en zet het vervolgens 25 minuten in de oven. Je paling zou nu perfect moeten zijn!
De beste manier om paling te bakken is door de filets te marineren in een mengsel van olijfolie, knoflook, tuinkruiden en wat citroensap. Bak de paling vervolgens in een koekenpan met wat boter of olie en laat het ongeveer 8 minuten lang sudderen, draai halverwege om voor een gelijkmatige goudbruine korst.