Bekijk vragenCategory: OverigHoe bak je kalkoenvlees?
Avatargast Staff asked 3 maanden ago
Hoe bak je kalkoenvlees?
3 Answers
EllaElla answered 3 maanden ago
Om kalkoenvlees goed te bakken moet je eerst het vlees licht aanbakken in een hete pan. Voeg vervolgens wat olie, zout en peper toe en bak het gedurende 15-20 minuten op middelhoog vuur. Let er wel op dat je het vlees regelmatig draait zodat het gelijkmatig gaart. Als het vlees gaar is, draai het vuur laag en laat het nog een paar minuten staan zodat het helemaal gaar wordt. Eet smakelijk!
NielsNiels answered 3 maanden ago
Ik bak mijn kalkoenvlees door eerst een kruidenmengsel te maken met wat olijfolie, zout, peper, knoflookpoeder en kruiden. Vervolgens smeer ik een laagje olijfolie in een ovenschaal en leg ik er het kalkoenvlees in. Daarna rooster ik het in de oven op 175°C gedurende 30-40 minuten of tot het klaar is.
CarmenCarmen answered 3 maanden ago
Je kalkoen kun je best roosteren in de oven. Verwarm de oven voor op de juiste temperatuur (zie recept) en leg de kalkoen in een ovenschaal. Bestrijk de kalkoen met olijfolie en voeg wat zout en peper toe. Plaats de schaal in de oven en laat de kalkoen bakken tot hij gaar is. Gebruik een vleesthermometer om te controleren of de kalkoen gegaard is. Vergeet niet om de kalkoen tussentijds te baste met de gesmolten boter die zich onderaan de schaal bevindt. Haal de kalkoen uit de oven zodra de vleesthermometer de juiste temperatuur aangeeft en laat de kalkoen nog 10 minuten rusten voordat je hem gaat serveren.