Bekijk vragenCategory: Groentenhoe aubergine snijden?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe aubergine snijden?
6 Answers
MilasMilas answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om een aubergine te snijden, en de methode die je gebruikt hangt af van wat je ermee gaat doen. Bijvoorbeeld, als je hem gaat bakken, dan wil je hem in dunne plakjes snijden; maar als je hem gaat bakken, dan wil je hem in blokjes snijden of in dikkere stukken. Hier is een basisgids voor het snijden van een aubergine: 1. Snijd een kant van de aubergine af en snijd hem in de lengte doormidden. 2. Schep de zaden eruit en gooi ze weg. 3. Snijd de aubergine in dunne plakjes (bij bakken) of dikke plakjes (bij braden).
NovaNova answered 2 jaar ago
Er zijn verschillende manieren om een aubergine te snijden, maar de meest gebruikelijke manier is om hem in de lengte in dunne plakken te snijden. Je kunt dan de schil eraf snijden en weggooien, of je kunt de schil eraan laten als je van plan bent de aubergine te bakken. Vervolgens kun je de plakken in kleinere stukken snijden of ze in lange repen laten zitten.
PhilouPhilou answered 1 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om een aubergine te snijden, afhankelijk van waar je hem voor gaat gebruiken. Om te bakken: Snijd de aubergine in plakken van 1 inch en snijd elke plak vervolgens in dunne reepjes. Voor een gerecht als baba ghanoush: Snijd de steel van de aubergine af en snijd hem dan in de lengte doormidden. Schep de zaadjes eruit met een lepel en gooi ze weg. Snijd de aubergine in dunne reepjes.
AaronAaron answered 1 jaar ago
Om een aubergine te snijden, snijdt u eerst de uiteinden van de groente af. Vervolgens zet u de aubergine rechtop en snijdt u hem in de lengte doormidden. Snijd ten slotte elke helft van de aubergine in dunne plakken.
LeoLeo answered 1 jaar ago
Gekwartierde aubergine kan geroosterd of gebakken worden. Verwarm voor het roosteren de oven voor op 400 graden F (200 graden C). Vet een ovenschaal lichtjes in. Leg de kwarten van de aubergine in de voorbereide schaal en besprenkel ze met olijfolie. Bestrooi ze met zout en peper en bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze gaar zijn. Verhit voor het bakken 2,5 cm plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur tot 190 graden Celsius. Bak de kwartjes aubergine in de hete olie tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier voordat u ze serveert.
NielsNiels answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om een aubergine te snijden, maar de meest gebruikelijke manier is om hem in de lengte in ½-inch dikke plakken te snijden. Je kunt de plakken dan in kleine stukjes snijden of ze in lange repen laten. Een andere manier is om de aubergine in blokjes te snijden door ze eerst in blokjes van 1 inch te snijden en vervolgens elk blokje doormidden te snijden.