Bekijk vragenCategory: Groentenhoe aubergine bewaren?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
hoe aubergine bewaren?
4 Answers
ManouManou answered 1 jaar ago
Aubergine kan tot twee dagen in de koelkast worden bewaard. Doe de aubergine in een plastic zak en druk er zoveel mogelijk lucht uit voordat u hem afsluit. Aubergine kan ook worden ingevroren. Om de aubergine in te vriezen, snijdt u hem eerst in plakjes en blancheert u hem vervolgens gedurende twee minuten in kokend water. Na het blancheren koelt u de aubergine af in ijswater en legt u hem in een diepvriesbestendige bak. Aubergine behoudt haar beste kwaliteit als ze binnen zes maanden na het invriezen wordt gebruikt.
MilasMilas answered 1 jaar ago
Aubergine kan tot drie dagen in de koelkast worden bewaard.
BramBram answered 1 jaar ago
Zorg ervoor dat u aubergines op een koele, droge plaats bewaart. Bewaar aubergines niet in de koelkast, omdat ze dan snel zacht worden en bruine plekken op de schil krijgen. De beste manier om aubergines te bewaren is ze in een papieren zak in de groentelade van uw koelkast te leggen.
NaomiNaomi answered 10 maanden ago
Aubergine kan tot twee dagen in de koelkast bewaard worden. Snijd het steeltje eraf en doe de aubergine in een plastic zak. Zorg ervoor dat u alle lucht uit de zak verwijdert voordat u hem dichtdoet. Aubergines kunnen ook tot zes maanden worden ingevroren. Snijd ze in blokjes van een centimeter en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Vries twee uur in en doe de blokjes dan in een diepvrieszak. Zorg ervoor dat u alle lucht uit de zak verwijdert voordat u deze afsluit.