Bekijk vragenCategory: OverigHoe aubergine bereiden?
Avatargast Staff asked 5 maanden ago
Hoe aubergine bereiden?
3 Answers
MirteMirte answered 5 maanden ago
Ik bereid mijn aubergine meestal op de grill of in de oven. Eerst bak je de aubergine licht aan beide kanten, totdat de schil bruin is. Daarna kun je de aubergine verder smaak geven door het te marineren in knoflook, olijfolie, oregano of wat je maar lekker vindt. Uiteindelijk kun je de aubergine warm serveren als bijgerecht.
PhilouPhilou answered 5 maanden ago
Ik raad aan om aubergine op de grove manier te bereiden. Begin de schil te schillen en snijd in dunne plakjes of blokjes. Bak in een pan met een kleine hoeveelheid olie op matig vuur en voeg eventueel kruiden of knoflook toe. Laat de aubergine ongeveer 10 minuten bakken, of totdat het gaar is. Voor sommige recepten moet je de aubergine vervolgens afgieten en het overtollig vocht verwijderen.
AbbyAbby answered 4 maanden ago
Om aubergine te bereiden is het aan te raden om de oven voor te verwarmen tot een temperatuur van ongeveer 180°C. Vervolgens kan je de aubergine in grove plakken snijden en over een bakplaat verdelen. Bestrijk de plakken aubergine voorzichtig met wat olijfolie en verspreid daarna wat knoflookpoeder, peper en zout erover. Bak de aubergine vervolgens ongeveer 30 minuten in de oven tot het mooi zacht is.