Bekijk vragenCategory: Groentenhoe aubergine bakken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe aubergine bakken?
5 Answers
GijsGijs answered 2 jaar ago
Er zijn veel manieren om aubergine te bakken, maar de basisaanpak is altijd hetzelfde: Eerst moet u de aubergine in dunne stukjes snijden. Dan wentelt u elk stukje in een bloem- of paneermeelmengsel. Vervolgens verwarm je wat olie in een koekenpan. Zodra de olie heet is, doe je voorzichtig de plakken aubergine in de pan. Bak ze een paar minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
KirstenKirsten answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om aubergine te bakken, maar een van de meest populaire methoden is om de aubergine eerst in dunne rondjes te snijden, ze dan te zouten en ze ongeveer 30 minuten te laten zitten. Dit onttrekt wat van het vocht en de bitterheid uit de aubergine. Spoel na 30 minuten het zout eraf en dep de plakken droog. Bestrooi ze met bloem, doop ze vervolgens in een eimengsel en bestrooi ze ten slotte met broodkruimels. Bak ze in hete olie tot ze goudbruin zijn.
AvatarNovan answered 2 jaar ago
Verwarm de oven voor op 375 graden F. Snijd de aubergine in 1/2-inch brede plakken en leg ze in een enkele laag op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak 25 minuten, één keer draaien, tot de aubergine bruin en zacht is. Serveer warm of koud.
BrittBritt answered 2 jaar ago
De beste manier om een aubergine te bakken is om eerst je oven voor te verwarmen op 400 graden F. Was dan de aubergine en snijd hem in dunne plakken (ongeveer 1/4 inch dik). Leg de plakken aubergine vervolgens op een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconen bakmat. Besprenkel de plakken tenslotte met olijfolie en bestrooi ze met zeezout. Bak ongeveer 20-25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en zacht zijn.
BramBram answered 2 jaar ago
Er zijn veel manieren om aubergine te bakken, maar een van de eenvoudigste methodes is om ze in dunne rondjes te snijden, in te smeren met olijfolie, en ze dan in een voorverwarmde oven van 425 graden Fahrenheit te bakken gedurende ongeveer 20 minuten of tot ze goudbruin zijn. U kunt er ook wat zout en peper over strooien voor het bakken. Een andere eenvoudige methode is de aubergine in blokjes of plakjes te snijden en ze in hete olie goudbruin te bakken. U kunt ze dan naar wens kruiden met zout, peper en andere specerijen. Er staan ook veel recepten online voor gebakken aubergineschotels, dus voel je vrij om verschillende smaken en technieken te verkennen.