Bekijk vragenCategory: Groentenhoe aspergesoep klaarmaken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe aspergesoep klaarmaken?
7 Answers
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Ingrediënten:
  • 1 prei, alleen het witte en lichtgroene deel, in dunne plakjes gesneden
  • - 2 eetlepels olijfolie
  • - 1 pond asperges, de taaie uiteinden verwijderd, in stukjes van 1 cm gesneden
  • - 4 kopjes groentebouillon of water
  • -ospergezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Optionele toppings 
  • - crème fraiche of zure room 
  • - bieslook, gehakt 
  • Instructies:
  1. Verhit de olie in een grote pan of Nederlandse oven op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak tot hij zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg de asperges toe en bak nog 2 minuten. Giet de bouillon of het water erbij en breng het aan de kook.
DannyDanny answered 2 jaar ago
Ingrediënten: 1 pond verse asperges, de taaie uiteinden verwijderd 2 kopjes zoutarme groentebouillon 1/2 kop vetvrije melk 1/4 kop gewone 0% Griekse yoghurt 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, verdeeld 1 eetlepel olijfolie 1 kleine ui, fijngehakt 1 teentje knoflook, fijngehakt Zout en zwarte peper naar smaak Instructies: 1. Doe de asperges in een grote pan en bedek met de bouillon. Breng aan de kook op hoog vuur en kook tot ze knapperig zijn, ongeveer 5 minuten. Haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen. 2.
NaomiNaomi answered 2 jaar ago
Ingrediënten: 1 pond asperges, bijgesneden en in stukjes gesneden 1 kwart groentebouillon of kippenbouillon 1/2 kopje room of half-om-half Zout en peper, naar smaak Parmezaanse kaas, voor de garnering Instructies: 1. Breng de bouillon in een grote pan op middelhoog vuur aan de kook. Voeg de asperges toe en kook gedurende 3 minuten, of tot ze helder groen en zacht zijn. Haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen. 2. Giet het mengsel in een blender en mix tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper. Giet in kommen en garneer met Parmezaanse kaas, indien gewenst. Serveer warm of koud.
FloortjeFloortje answered 2 jaar ago
Hier zijn wat tips voor het bereiden van aspergesoep - Begin met de asperges te scheren en in stukjes te snijden - Fruit de asperges vervolgens in een beetje olijfolie tot ze zacht zijn - Voeg vervolgens wat groente- of kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook - Pureer de soep tot hij glad en romig is. Breng de soep op smaak met zout en peper alvorens op te dienen.
HunterHunter answered 2 jaar ago
Ingrediënten: 1 pond asperges, getrimd en gesneden in stukjes van 1 inch 1 kop groentebouillon 1/2 kopje melk 1 eetlepel olijfolie of boter 1/2 kopje in blokjes gesneden ui 3 teentjes knoflook, fijngehakt Instructies: Breng in een grote pan de bouillon aan de kook. Voeg de asperges toe en kook ze 3 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal van het vuur en laat iets afkoelen Doe de asperges over in een blender of keukenmachine en voeg de melk, olie, ui en knoflook toe. Pureer tot een gladde soep. Doe de soep terug in de pan en verwarm op laag vuur tot hij door en door warm is.
AbbyAbby answered 2 jaar ago
Aspergesoep Recept Ingrediënten: 1 ui, gesnipperd 2 eetlepels boter 1 pond verse asperges, gewassen en in stukjes van een centimeter gesneden 4 kopjes kippenbouillon 1/2 kop droge witte wijn zout en peper naar smaak 3/4 kopje zware room (optioneel) Instructies: Fruit in een grote soeppot de uien in boter tot ze zacht zijn. Voeg asperges en kippenbouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen. Voeg wijn toe en breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep in delen in een blender of keukenmachine tot een gladde massa. Doe terug in de pan, voeg eventueel room toe en verwarm opnieuw voor het serveren.
LaurenLauren answered 2 jaar ago
Aspergesoep Recept Ingrediënten: 2 bossen asperges, bijgesneden en in stukjes van 1" gesneden 1 grote ui, in blokjes gesneden 3 teentjes knoflook, fijngehakt 4 kopjes kippen- of groentebouillon 1 kop melk 1/4 kop zure room of zware room (optioneel) zout en zwarte peper naar smaak Aanwijzingen Bak in een grote pan op middelhoog vuur de uien en knoflook in olijfolie tot ze zacht worden. Voeg asperges en bouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Pureer de soep in delen in een blender tot een gladde massa.