Bekijk vragenCategory: Groentenhoe aspergesoep klaarmaken?
Avatargast Staff asked 2 maanden ago

hoe aspergesoep klaarmaken?

4 Answers
GeorgeGeorge answered 1 maand ago

Ingrediënten:

  • 1 prei, alleen het witte en lichtgroene deel, in dunne plakjes gesneden
  • – 2 eetlepels olijfolie
  • – 1 pond asperges, de taaie uiteinden verwijderd, in stukjes van 1 cm gesneden
  • – 4 kopjes groentebouillon of water
  • -ospergezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Optionele toppings 
  • – crème fraiche of zure room 
  • – bieslook, gehakt 
  • Instructies:
  1. Verhit de olie in een grote pan of Nederlandse oven op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak tot hij zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg de asperges toe en bak nog 2 minuten. Giet de bouillon of het water erbij en breng het aan de kook.
DannyDanny answered 1 maand ago

Ingrediënten: 1 pond verse asperges, de taaie uiteinden verwijderd 2 kopjes zoutarme groentebouillon 1/2 kop vetvrije melk 1/4 kop gewone 0% Griekse yoghurt 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, verdeeld 1 eetlepel olijfolie 1 kleine ui, fijngehakt 1 teentje knoflook, fijngehakt Zout en zwarte peper naar smaak Instructies: 1. Doe de asperges in een grote pan en bedek met de bouillon. Breng aan de kook op hoog vuur en kook tot ze knapperig zijn, ongeveer 5 minuten. Haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen. 2.

NaomiNaomi answered 1 maand ago

Ingrediënten: 1 pond asperges, bijgesneden en in stukjes gesneden 1 kwart groentebouillon of kippenbouillon 1/2 kopje room of half-om-half Zout en peper, naar smaak Parmezaanse kaas, voor de garnering Instructies: 1. Breng de bouillon in een grote pan op middelhoog vuur aan de kook. Voeg de asperges toe en kook gedurende 3 minuten, of tot ze helder groen en zacht zijn. Haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen. 2. Giet het mengsel in een blender en mix tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper. Giet in kommen en garneer met Parmezaanse kaas, indien gewenst. Serveer warm of koud.

FloortjeFloortje answered 1 maand ago

Hier zijn wat tips voor het bereiden van aspergesoep – Begin met de asperges te scheren en in stukjes te snijden – Fruit de asperges vervolgens in een beetje olijfolie tot ze zacht zijn – Voeg vervolgens wat groente- of kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook – Pureer de soep tot hij glad en romig is. Breng de soep op smaak met zout en peper alvorens op te dienen.