Bekijk vragenCategory: OverigHoe asperges koken?
Avatargast Staff asked 10 maanden ago
Hoe asperges koken?
4 Answers
MaxMax answered 10 maanden ago
Om asperges goed te koken, is het belangrijk dat eerst ervoor te zorgen dat ze schoon zijn. Spoel de asperges met koud water af en knip de harde stukken eraf. Breng vervolgens een pan water aan de kook, voeg flink wat zout toe en leg daarna de asperges in het water. Kook ze vervolgens ongeveer 10-12 minuten. Daarna zeep de asperges af met koud water en geniet ervan.
AliceAlice answered 10 maanden ago
Zoek je naar de beste manier om asperges te koken? Asperges zijn net als veel andere groenten, het beste als ze door middel van stomen of koken met weinig water worden bereid. Je kunt wat olijfolie, zout en peper toevoegen en de asperges daarna ook nog opwarmen in een koekenpan als je dat lekkerder vindt.
MirteMirte answered 10 maanden ago
Ik kook asperges meestal door ze te stomen. Je kunt meerdere manieren gebruiken, zoals koken in een pan met een beetje water of in de magnetron. Als je ze in een pan kookt, is het belangrijk dat je het binnen tien minuten afmaken, anders worden ze slap. Als je ze stoomt, zorg dan dat je ze niet langer dan 5 minuten kookt.
HannaHanna answered 10 maanden ago
Je asperges kun je op verschillende manieren koken. Je kunt ze stomen, koken, roerbakken of grillen. Als je ze kookt is het belangrijk dat je de asperges niet langer kookt dan 8 minuten. Als je ze stoomt kook ze dan maximaal 6 minuten en als je ze roerbakt of grill kook ze dan maximaal 5 minuten.