Bekijk vragenCategory: Groentenhoe asperges klaarmaken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe asperges klaarmaken?
3 Answers
OliviaOlivia answered 2 jaar ago
Asperges kunnen worden gestoomd, gekookt, geroerbakt of in de magnetron. Om te stomen: Snijd de taaie uiteinden van de asperges af en gooi ze weg. Leg de asperges in een stoommandje boven kokend water. Dek af en stoom ze 3-5 minuten tot ze gaar zijn. Om te koken: Snijd de taaie uiteinden van de asperges af en gooi ze weg. Breng een pan water aan de kook en voeg de asperges toe. Kook gedurende 3-5 minuten tot ze gaar zijn. Voor het roerbakken: Verhit olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de asperges toe en roerbak ze 2-3 minuten tot ze gaar zijn.
JuliaJulia answered 2 jaar ago
Nee. Andijvie is een slasoort met een licht bittere smaak. Asperges zijn groenten met een grasachtige smaak, die gewoonlijk worden gekookt voordat ze worden gegeten.
PhilouPhilou answered 2 jaar ago
Er zijn veel manieren om asperges te bereiden, maar mijn favoriet is ze te roosteren in de oven. Verwarm eerst de oven voor op 375 graden Fahrenheit. Snijd vervolgens de taaie uiteinden van de asperges en leg ze op een bakplaat. Besprenkel de asperges met olijfolie en strooi er zout en peper over. Bak ze ongeveer 15-20 minuten, of tot ze vork-gaar zijn.