Hoeveel kost het om je keuken te laten wrappen?

Je keuken beplakken kan een duur project zijn, maar dat hoeft niet. Als je voorzichtig bent met de producten die je kiest en de manier waarop je de renovatie aanpakt, kun je veel geld besparen zonder aan kwaliteit of stijl in te boeten. In dit artikel verkennen we enkele manieren waarop je de kosten laag kunt houden terwijl je je keuken een nieuwe look geeft. We belichten ook enkele populaire producten die betaalbaar en stijlvol zijn. Dus als je een keukenrenovatie overweegt, lees dan verder voor nuttige tips.

Je keuken laten wrappen

Keuken inpakken/bepleisteren met plakfolie is een geweldige manier om een oude keuken nieuw leven in te blazen. Het is een relatief goedkoop proces waarbij de bestaande oppervlakken van je keukenkastjes, aanrechtbladen en andere oppervlakken worden bedekt met zelfklevende folie. Het resultaat is een modern uiterlijk dat gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Zelfklevende folies zijn er in allerlei texturen, kleuren en patronen. Zo kunnen folies je keuken een vernieuwde stijl geven zonder de kosten en rommel van het overspuiten van kasten of het kopen van nieuwe werkbladen. Marmer folies films bieden een luxe uitstraling zonder de kosten van het installeren van echt marmer. Er zijn zelfs meer ingewikkelde ontwerpen verkrijgbaar die traditionele tegelpatronen of hedendaagse abstracte motieven nabootsen.

Lees ook het ander artikel over voordelen van het wrappen van de keuken.

De meeste plakfolies zijn gemaakt van PVC kunststof waardoor ze bestand zijn tegen vocht, hitte, vlekken en krassen. Ze zijn ook gemakkelijk te installeren – meet het oppervlak nauwkeurig op, knip de folie op maat en bevestig hem met dubbelzijdige tape of lijm aan de randen. Het hele proces duurt meestal minder dan een dag voor de meeste keukens en kan gedaan worden door iedereen met elementaire doe-het-zelf vaardigheden. Plakfolies gaan meestal tussen de vijf en tien jaar mee, afhankelijk van het gebruik, maar ze kunnen desgewenst gemakkelijk worden vervangen, omdat het verwijderen alleen zeep en water of een hittepistool nodig is.

Kosten keuken laten wrappen 

Een keuken wrappen met plakfolie is een van de snelste en meest betaalbare oplossingen om het uiterlijk aanzienlijk te veranderen. Vooral als het gaat om huurappartementen, waar de huisbaas meestal geen grote veranderingen toestaat, kan dit een ideale oplossing zijn. Niet alleen is een keuken wrap veel sneller en goedkoper dan traditioneel behangen, maar ook is het in de meeste gevallen duurzamer. De kosten van keukenverpakking of bepleistering met een plakfolie hangen af van verschillende factoren – grootte van de kamer, type folie dat gebruikt wordt, complexiteit van de vorm. In het algemeen kan de prijsklasse variëren van $450 tot $2500 of meer. Het bedrag kan op het eerste gezicht hoog lijken, maar rekening houdend met het feit dat je in de meeste gevallen een compleet anders uitziende ruimte krijgt zonder sloopwerk – is het heel redelijk.

Lees ook het ander artikel over leuke kerstmotieven voor een tafelkleed.

Hoewel er tegenwoordig veel soorten plakfolies op de markt zijn, allemaal gemaakt voor verschillende doeleinden en met verschillende niveaus van weerstand tegen vochtigheid, temperatuursveranderingen, krassen en andere externe factoren – kiezen de meeste mensen meestal voor duurzame vinyl wraps die niet alleen waterdicht zijn, maar ook Uv-bescherming en brandvertragende eigenschappen hebben. Plakfolies zijn niet alleen kosteneffectief, maar ook een gemakkelijke manier om een ruimte op te knappen zonder ingewikkelde renovatiewerkzaamheden zoals het schilderen of bepleisteren van muren of kasten. Of het nu gaat om het creëren van strakke eigentijdse achterwanden voor moderne keukens of het toevoegen van heldere patronen in meer traditionele omgevingen – plakfolies bieden een betaalbare oplossing die elke kookruimte in een mum van tijd transformeert.

Kortom – je keuken een nieuwe look geven betekent niet altijd dure verbouwingen of renovaties; soms vergt het gewoon wat creativiteit en doordachte planning in combinatie met het juiste type materiaal om iets bijzonders te creëren zonder al te veel geld uit te geven aan kostbare herinrichtingsprojecten! Je keukenmuren met plakfolie bekleden kan precies zijn wat je nodig hebt om stijl toe te voegen zonder aan duurzaamheid in te boeten.