De saus waar u aan denkt heet aioli, en is een heerlijk bijgerecht bij veel mediterrane gerechten. Aioli wordt gemaakt door knoflook en olijfolie te combineren, en vervolgens eidooiers toe te voegen om de saus dikker te maken. Sommige recepten bevatten ook citroensap of azijn voor extra zuurheid
Aioli wordt meestal geserveerd met vis of groenten, maar het kan echt worden gebruikt als een dipsaus voor vrijwel alles. De subtiele knoflooksmaak geeft het een extra pit die de smaken van alles waar het bij past nog beter tot hun recht laat komen.
Een knoflookmayonaise of -aioli wordt meestal gemaakt van met knoflook aangelengde olie en eidooiers. Deze combinatie geeft de saus een dikke, romige textuur en een doordringende smaak. Andere gebruikelijke ingrediënten in deze saus zijn azijn, citroensap en zout.
Aioli. Aioli is een oorspronkelijk uit de Zuid-Franse Provence afkomstige saus op basis van knoflook en olijfolie, geëmulgeerd met eidooiers. Het wordt vaak gebruikt als specerij of dip. Variaties op aioli, zoals knoflookmayonaise, zijn gebruikelijk in de mediterrane keuken.
Aioli is een populaire mediterrane saus die wordt gemaakt met knoflookolie en eierdooiers. Hij wordt vaak geserveerd als specerij of dip, en kan in verschillende gerechten worden gebruikt. Aioli is eenvoudig te maken en vereist slechts een paar ingrediënten.
Aioli (uitgesproken als "a-o-li") is een mayonaise met knoflook die populair is in de mediterrane keuken. Hij wordt gemaakt met eierdooiers, olijfolie, citroensap en knoflook. In sommige variaties wordt ook zout, peper en/of kruiden zoals basilicum of peterselie gebruikt. Aioli kan worden gebruikt als specerij of dip, of als saus voor gekookt vlees of groenten.