Bekijk vragenCategory: VisHoe pocheer je vis?
gast Staff asked 2 jaar ago
Hoe pocheer je vis?
4 Answers
CalebCaleb answered 2 jaar ago
Er zijn vele manieren om vis te pocheren. Eén manier is om de vis in een pan te doen en te bedekken met water of een pocheervocht. Voeg vervolgens aromaten toe zoals kruiden, uien of knoflook. Breng de vloeistof aan de kook en kook de vis tot hij gaar is. Een andere manier is om de vis in een stoommandje te doen en te stomen boven kokend water. Ook hier kunt u aromaten toevoegen voor extra smaak. Serveer de vis met het kookvocht erop of naast gestoomde groenten voor een gezonde en gemakkelijke maaltijd.
FloortjeFloortje answered 2 jaar ago
Om vis te pocheren heeft u een pan of pot nodig die diep genoeg is om de vis in te doen, een ovenschaal die groot genoeg is om de pan of pot erin te doen, en een deksel Giet genoeg water in de pan of pot om tot halverwege de zijkanten van de vis te komen. Voeg zout toe en breng aan de kook op matig vuur. Plaats de ovenschaal voorzichtig op de pan of pot en leg het deksel erop. Verlaag het vuur tot laag en laat 10 minuten sudderen, of tot de vis gaar is. Haal van het vuur en dien onmiddellijk op.
JasmijnJasmijn answered 2 jaar ago
Doe de vis in een pan en voeg water, azijn en zout naar smaak toe. Breng het mengsel net aan de kook. Draai het vuur laag zodat de vloeistof nauwelijks pruttelt. Kook ongeveer 8 minuten of tot de vis gaar is. Haal van het vuur en laat iets afkoelen voor het opdienen. Pocheren is een gezonde bereidingswijze omdat er geen vet aan toegevoegd hoeft te worden. Het pocheervocht dient ook als een heerlijke saus die over de vis of rijst geserveerd kan worden.
MirteMirte answered 2 jaar ago
De beste manier om vis te pocheren is het gebruik van een pocheerpan. Dat is een diepe pan met een deksel met kleine inkepingen erin, zodat de vis in het pocheervocht kan zitten zonder aan de bodem van de pan te kleven. Om vis te pocheren heeft u een aantal basisingrediënten nodig: witte wijn, water, citroensap, kruiden (tijm, peterselie en rozemarijn zijn allemaal goede keuzes), zout en peper. Doe eerst de wijn, het water, het citroensap en de kruiden in de pocheerpan. Voeg vervolgens zout en peper naar smaak toe. Leg de vis in het pocheervocht, dek af met het deksel en breng het geheel aan de kook.