Aubergine is een vrucht. Botanisch gezien is een vrucht het deel van de plant dat de zaden bevat. Een groente is het eetbare deel van een plant, behalve vruchten en noten.
Technisch gezien is aubergine een vrucht. Botanisch gezien is een vrucht het zaaddragende deel van een plant dat zich na de bloei uit de eierstok ontwikkelt. Aubergines zijn de vruchten van de plant Solanum melongena.
Aubergine is een vrucht. Botanisch gezien zijn aubergines bessen, en ze worden als zodanig ingedeeld omdat ze zaden bevatten. Hoewel er enkele groenten zijn die soortgelijke kenmerken hebben als aubergine (bv. tomaten), worden zij botanisch als fruit ingedeeld omdat zij ook zaden bevatten.
Botanisch gezien is aubergine een vrucht omdat ze groeit uit de eierstok van een bloem. Maar in de culinaire wereld denken we meestal aan fruit als zoet en aan groente als hartig. De meeste mensen beschouwen aubergine dus als groente.
Veel mensen denken bij aubergines aan groenten, maar het zijn eigenlijk vruchten. Botanisch gezien zijn alle vruchten de eierstok van een bloeiende plant, en aubergines vormen daarop geen uitzondering. Ze danken hun naam aan het feit dat ze de vorm van een ei hebben.
Aubergine is een vrucht. Botanisch gezien zijn alle vruchten ovulair en ontstaan uit de eierstok van een bloem. Aubergine wordt geclassificeerd als fruit omdat het zaden bevat. Groenten daarentegen worden over het algemeen gedefinieerd als planten zonder zaden (hoewel er enkele uitzonderingen zijn). Tomaten, komkommers, paprika's en courgettes zijn allemaal groenten.
Officieel wordt aubergine door het Ministerie van Landbouw van de Verenigde Staten geclassificeerd als fruit. Veel mensen beschouwen het echter als een groente omdat het in de keuken meer als groente wordt gebruikt. Botanisch gezien is een aubergine de vrucht van een plant uit de nachtschadefamilie.